Na fóru se nejen diskutovalo

Už páté výročí oslavil projekt Zdravé město Prachatice, člen Národní sítě zdravých měst ČR.  Fórum 13. února se tedy neslo opravdu ve slavnostním duchu a bylo plné milých setkání, překvapivých poznání a samozřejmě pohody a nápadů.

 

Na programu byla mimo diskusí o budoucím zdravé rozvoji města také kulturní vystoupení – mezi účinkujícími v obou částech vystoupili uživatelé DOZP Sociální pohoda, o. p. s. Javorník. Aktivity a práce s klienty tohoto zařízení patří mezi příkladné. Na fórum Zdravého města přijeli rádi, celý den si užili a hostitelské město i ty, kteří se o ně starali, si nemohli vynachválit.

 

vystoupeni vystoupeni2

 

Na tom, že den v Prachaticích byl pro ně opravdu příjemný, se shodli nejen samotní klienti, ale potvrdil to i jejich doprovod, Martina Vávrová, aktivizátorka volnočasových činností a Marie Káňová, sociální pracovnice domova:

 

Zástupci města Prachatice si pro nás připravili opravdu pestrý program. V dopoledních hodinách jsme měli možnost reprezentovat náš domov předvedením cirkusové scénky na Studentském fóru, pak jsme navštívili Chráněnou dílnu našich kamarádů ze Stroomu Dub, kde nás mile přivítali a společně u voňavého čaje popovídali o společných zážitcích. Po kamarádském dopoledni jsme neodolali a přijali pozvání na společný oběd se zástupci města.

 

posezeni

 

Bohatý oběd rychle uběhl a nás se mile ujali pracovníci z Informačního centra pro mládež – Gabriel Kučera a Zdeněk Krejsa. Díky jejich příjemné podpoře jsme (každý z nás) dokázali vyrobit svou krabičku ubrouskovou technikou. Společně jsme pak nad svou prací diskutovali u šálku výborné kávy.

 

krabicky  muzeum 3

 

Protože jsme měli ještě spoustu pestrého programu před sebou, s úsměvem jsme se rozloučili odcházeli směrem k místnímu muzeu, kde pro nás byla domluvena prohlídka. I tady se nám ‘trefili do noty’. Je zde totiž muzeum české loutky a cirkusu. Tuhle expozici jsme si opravdu řádně užili a moc se nám líbila.

 

muzeum 4  muzeum 2

 

muzeum 1

 

Po procházce místními uličkami k nám zavála sladká vůně z místní vyhlášené cukrárny … prostě nedalo se odolat a tak jsme ochutnali excelentní moučníky a posilnili se na další vystoupení, tentokráte na Fóru pro seniory. I tohle vystoupení jsme zahráli naplno a velmi nás potěšilo a bylo pro nás poctou, že nám byl osobně poděkovat starosta města Prachatice, Ing. Martin Malý.“

 

Společně prožitý den zanechal ve všech příjemné vzpomínky a na závěr Martina Vávrová i Marie Káňová zdůraznily jedno velké poděkování:

 

Za tenhle úžasně prožitý den děkujeme především paní Haně Raubenhauptové, protože právě ona nás do Prachatic pozvala a celý den se nám naplno věnovala.“

-red-