KLAPETO jede na mistrovství světa!

Vimperské mažoretky KLAPETO jsou vidět. Jsou hodně vidět. Jsou hodně vidět a svět mažoretkového sportu s nimi musí počítat jako s favoritkami. Svou kvalifikaci potvrzují na tuzemských i mezinárodních soutěžích, při  vystoupeních,  programech…
 
klapeto kvalifikace mistrovstvi 12
 
 
 
Jejich nejčerstvějším úspěchem je víkendová kvalifikace na Mistrovství světa, kterou získaly po  skvělých výkonech na finále MČR v mažoretkovém sportu ve vyšší výkonnostní třídě A.
 
 
klapeto kvalifikace mistrovstvi 10
 
 
Ve dnech 7.- 8. června v náchodském finále (s náčiním pom a show) vimperské mažoretky KLAPETO – seniorky  obsadily v kategorii pom (třásně) 6. místo a v kategorii show s vystoupením Malá mořská víla se v celorepublikovém klání umístily na skvělém 3. místě. V obou kategoriích tak vimperská děvčata postupují na mistrovství světa, které se uskuteční na konci srpna v Praze.  

 

 
 
klapeto kvalifikace mistrovstvi 4
 

 

 
 
Vedoucí souboru Mgr. Alžběta Rückerová k úspěchu v Náchodě dodává:
 

Po průvodu městem v sobotu 7. 6. 2014 nasedly mažoretky Klapeto Vimperk do autobusu a vyrazily do Náchoda. Do finále MČR postoupily seniorky z kvalifikace Blatné. Očekávání bylo veliké, ale byl i strach. Děvčata totiž letos postoupila do vyšší věkové skupiny. Loni tým soutěžil v kategorii juniorek.

 

V neděli dopoledne byly na programu show. Mažoretky představily svou choreografii  Malá mořská víla. Tu porota ocenila bronzovou medailí a postupem na MS.

 

Odpoledne týmy předvedly své pom sestavy. Ve velké konkurenci vimperský tým vybojoval 6. místo. Obhájil tedy loňské 6. místo z finále ve Vimperku a opět získal postup na MS.

 

Příští víkend cestují mažoretky, fungující pod ZŠ TGM Vimperk, do Karviné na finále MČR v mažoretkovém s náčiním baton výkonnostní třídy A.”

 

 

Gratulujeme a přejeme i nadále hodně sportovního štěstí!

-red-


 
 
foto: B. KUBÁLEK
 
 
{gallery}vimperk/2014/06_cerven/klapeto_jedenamistrovstvi_sveta/{/gallery}
 
{jcomments off}