Když se sejdou pohodoví kamarádi

Hospoda ve Vyškovicích zažila v pondělí 9. června nevídané. Proběhl zde velmi přátelský 1. ročník setkání pohodových kamarádů, pořádaných Domovem pro osoby se zdravotním postižením, Sociální pohoda, o. p. s., Javorník.

javornik 20014 6

 

javornik 20014 3

Marie Káňová, sociální pracovnice domova, k velmi zdařilé akci doplňuje:

Mezi pozvanými hosty jsme se přivítali se zástupci DOZP Osek, kteří zde vystoupili se svou hudební skupinou OSEČANKA, uživatelé z DOZP Zběšičky přijeli s hudebně dramatickým vystoupením a veselou básní o Pepovi, Dubinky s pásmem od známého pana Hašlera k nám zavítaly z Centra Stroom Dub, Denní stacionář ze Strakonic předvedl zajímavý scénický tanec – STMÍVÁNÍ, s Domovem Libnič a centrem sociální služeb Empatie z Českých Budějovic jsme si společně zazpívali známé písně z pohádek a nakonec vystoupil i dramatický kroužek pod taktovkou domácích z DOZP, Sociální pohoda, Javorník, se svou zpívanou pohádkou o Červené Karkulce.

 

javornik 20014 7

Navštívili nás i vzácní hosté a to zástupce města Prachatice, paní Hana Rabenhauptová, dále pánové Krejsa a Kučera z ICM Prachatice a Pavlínka Hodinová z Vyškovic se svou maminkou a kamarádkou Janičkou. Hosté z Prachatic si pro všechny zúčastněné připravily i malý kulturní program s drobným dárkem pro každého (pexeso s logem města Prachatice) a proto jim za vše patří veliký dík!

 

A nesmíme zapomenout ani na veliké „mňam“ a poděkování mamince naší milé návštěvnice, paní Hodinové z Vyškovic, která pro všechny napekla ty nejluxusnější a nejlepší domácí koláče.

 

O velmi pestrý program setkání se postarali nejen zaměstnanci DOZP, Sociální pohoda, o.p.s., Javorník, ale také všichni zúčastnění. Pohodoví kamarádi byli opravdu pohodoví, provázela nás veselá nálada plná smíchu, tance a radosti.

 

Jsme rádi, že můžeme podobné akce pořádat a sami se jich účastnit. Je pro nás velmi důležité, aby naši klienti, vlastně teď už „pohodoví kamarádi“, setkávali s ostatními a poznávali malé i větší společné radosti. Za to patří poděkování těm, bez nichž by to často nešlo – našim milým sponzorům a podporovatelům: Cukrárna Pod zámkem Vimperk, Květinářství Anička Vimperk, ICM Prachatice, Miroslav Noha – hospoda Vyškovice, Petr Krejsa, T-Mobile Písek, Květiny Slunečnice, Písek, potraviny Kainc Čkyně.

 

A jestli by někdo čekal, že závěr setkání byl smutný loučením, tak se plete! Pořádně jsme to rozjeli na diskotéce, při které pochopitelně také legrace nechyběla. Věříme, že se všem Pohodové setkání kamarádů líbilo a budeme se těšit opět v příštím roce na viděnou.“

-red, mk-

 

{gallery}vimperk/2014/06_cerven/javornik/{/gallery}