Mořské víly přivezly “čtvrté” z MS

Vimperské mořské víly – mažoretky KLAPETO seniorky –  si ze sobotního MS přivezly čtvrté místo. O dvě příčky tak vylepšily svou loňskou pozici a proto ani nemusí být smutné, že se jim jedna ze soutěžních sestav nevyvedla podle přání. O to víc se podřila show, za kterou sklidily bouřlivý aplaus celé pražské Folimanky.

 

mazoretky 2

 

 

Více o účsti na mistrovství Mgr. Alžběta Rückerová, vedoucí seniorek Klapeto:

“Mistrovství světa se konalo ve dnech 28. – 30. 8. 2014 na Folimance ve sportovní hale USK Praha. Vyrazily jsme s děvčaty reprezentovat  ZŠ TGM a Vimperk. Pátek byl tím rozhodujícím dnem – v ten den děvčata soutěžila se svou pom sestavou. Ta se příliš nepovedla a byla oceněna 10. místem.

Druhý den, po sestavách  pom v provedení kadetek a juniorek, byly na programu choreografie – show.

Vimperské mažoretky trávily čekání na své vystoupení ve sportovní hale, dívaly se na konkurenční skupiny a snažily se co nejlépe připravit na své vystoupení – show s názvem Malá mořská víla ( The Little Mermaid ). Oporou pro tým byli také rodiče, kteří se přijeli v sobotu podívat.

Nekonečné čekání skončilo  kolem čtvrté odpoledne, kdy jsme přišly na řadu. O co méně se děvčatům povedla sestava pom, o to více se vydařila show. Sklidila obrovský potlesk. Aplaudovali i fanoušci a rodiče jiných týmů a chválili i slovně. Bylo to báječné. Nakonec byl tým seniorek oceněn 4. místem.

V první chvíli proběhlo v hlavách našich děvčat a fanoušků zklamání, protože bronzová medaile by byla jistě lepší. Ale myslím, že i tak bylo a je co oslavovat.”


To určitě je a děvčata si, spolu s jejich vedoucí, zaslouží gratulaci, uznání a poděkování – za reprezentaci města, školy,  odvedené výkony  a krásný zážitek, který si fanoušci vychutnali do posledního okamžiku.

 

-red-

 

{gallery}vimperk/2014/08_srpen/mazoretky_web/{/gallery}

 

 

 laták

{jcomments off}