Aktualizováno – Sportovní víkend 17.1. – 18.1.

Hokej:

 

 

po domácí prohře je play off pro vimperské již hodně vzdálené

 

 

 

19. kolo KLM

 

neděle 18.1.2015 17:00 – ZS Vimperk

 

HC Vimperk

2:7

(1:2,0:4,1:1)

LOKOMOTIVA Veselí n/L

 

 

Branky a nahrávky: 9. Sitter R., 46. Předota O. (Gabauer) – 4. Čáp (Dušák), 16. Sekera (Benda), 27. Benda (Drs M.), 37. Čáp, 38. Vlach (Mikeska), 39.  Dušák (Drs M., Mikeska), 54. Čáp (Míchal L., Mikeska)

 

Vyloučení: 6:9

 

Využití: 0:2, V oslabení: 0:2

 

Rozhodčí: Urban – Lang, Schlixbier

 

Diváků: 300

 

HC Vimperk: Pixa (41. Podskalský) – O. Předota, Horejš , Voldřich, Vavřík, J. Předota (41. Vítovec), R. Sitter, –  Slabý, J. Sitter, Plouhar, Hail, Král, Kouba, Gabauer, Krejsa, Lang, od 41. Novotný

 

Veselí n/L: Dvořák – Malecha, Kypta, Švanda, Míchal L., Drs M. – Čáp, Drs J., Klimeš, Benda, Mikeska, Dušák, Sekera, Bůžek, Arnold, Vlach, Janda M.

 

 

Vimperští hokejisté přivítali v neděli 18. ledna na domácím ledě hráče Lokomotivy Veselí nad Lužnicí, v jejímž dresu se domácímu publiku představil dlouholetý vimperský kapitán Martin „Boby“ Janda, který do města na břehu řeky Lužnice zamířil po nepříliš vydařeném angažmá v týmu David servis ČB. Od začátku utkání měla hra rychlý spád. Není se čemu divit, vždyť domácí měli jednu z posledních šancí udržet si naděje na play off a hosté bojují s dalšími čtyřmi týmy o přední místa v tabulce. Ve 3. minutě byl za hákování vyloučen Kouba a hosté měli výhodu přesilové hry, která ale trvala pouze 36 vteřin. Po chybě Vavříka si dvojice hostujících útočníků rychle vyměnila kotouč a nejproduktivnější hráč soutěže Čáp zakončoval do prázdné branky – 0:1. Domácí se nevzdali, pokračovali v aktivní hře a v 9. minutě po dobré práci třetí vimperské pětky srovnal Radek Sitter – 1:1. Hosté si vzali vedení zpět v 16. minutě, kdy hostující Sekera snadno objel domácí obranu a bekhendovou střelou z úhlu překvapil brankáře Pixu – 1:2. Domácí ještě do konce třetiny hráli přesilovou hru, ale skóre se nezměnilo.

 

 

Druhá třetina byla nakonec pro vývoj utkání klíčová. Po několika minutách hry měli domácí výhodu dvojnásobné přesilové hry. Přesilovky vimperským vůbec nejdou, což potvrdili o několik minut poté, když hráli opět proti třem bránícím hráčům, ale bez gólového efektu. Celkem čtyři minuty dvojnásobné početní výhody tak zůstaly nevyužity. Hosté naopak domácím předvedli, jak naložit s přesilovou hrou a ve 27. minutě při vyloučení Krále zvýšil Benda na 3:1 pro hosty. Definitivní rozuzlení přišlo před koncem druhé třetiny. Hosté během tří minut vstřelili tři branky a na ukazateli po čtyřiceti minutách hry svítilo skóre 1:6.

 

 

Ve třetí třetině se žádný zvrat nekonal. Pixu v brance vystřídal Podskalský a domácím se v 46. minutě podařilo díky brance Ondřeje Předoty snížit, ale hostující Čáp svým třetím gólem uzavřel skóre utkání na konečných 2:7. Nutno říci, že se domácí o šanci na dobrý výsledek a případný bodový zisk připravili sami. Paradoxně vlastními přesilovkami, ve kterých navíc dvakrát inkasovali. Pochvalu zaslouží mladíci a celá třetí formace, která zařídila oba góly. V neděli jedou vimperští do Humpolce. Na osmé postupové místo, které drží Žirovnice, ztrácejí devět bodů a do konce soutěže odehrají ještě čtyři utkání.

 


text:zdroj HC Vimperk

foto:Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2015/leden/hokej_muzi_vimperk_vesely/{/gallery}  

 

 

Junioři:

 

02-DSC 0042

 

HC Slavoj Č.KRUMLOV-HC VIMPERK 2:6(0:0,2:3,0:3)

Branky Vimperka:24.Vítovec,29.Ptášnik,36.Sitter J.,53.Novotný,56.Bárta,60.Vítovec

Sestava :Skolek-Myslík,Kačmár,Vítovec,Krejsa-Novotný,Sitter J.,Bárta,Skalický,Buček,Hlavica,Ptášnik

 

Po celé utkání byli vimperští junioři lepším mužstvem,ale jejich snaha o vstřelení branky většinou končila na skvělém krumlovském brankáři.Domácí svojí bojovností živili naději na alespoň remízu do poloviny poslední třetiny,poté se ale projevila větší hokejovost na straně vimperských juniorů a o zisku bodů rozhodli v samém závěru utkání.

 

 

Vimperská sálovka 2014 – 2015

 

DSC 0250

Vítěz vimperský sálovky 2014-2015

 

 

7.kolo  – sobota 17.1.2015

 

Pekaři   – Litrpool J.K.    8:5 (3:2) 

Chvosta Michal 3, Hrubý Milan 2, Pospíchal Jakub 2, Stupár Martin – Koubek Jaroslav 3, Čech Jan, Psutka Jan

 

Čkyně   – Buccaneers F.C.  3:7 (2:3)

Král Josef 2, Chalupa Martin – Petryna Sergej 2, Kováč David 2, Tůma Karel,Mráz Jaroslav, Topka Tomáš

 

Tabalko  –  Tipsport   5:6 na pen. (1:2)

Záleský Pavel 4, Marek Michal – Děd Jan st. 2, Šíp Vladimír, Šíp Michal,Rosič Tomáš

 

Dyn. Jelimani B – Tácek United   4:7 (2:2)

Pek David, Frk Ladislav, Pechlát Michal, Pankratz Václav – Bujok Gustav 2,Bujok Antonín 2, Mls Jiří 2, Zábranský Vít

 

KONEČNÁ TABULKA

1. Tipsport  6 0 1  37:26 17

2. Tabalko  5 0 2 35:27 16

3. Tácek United  4 0 3 42:34 14

4. Buccaneers F.C. 5 0 2 35:33 13

5. Dynamo Jelimani B 3 0 4 40:35 9

6. Litrpool J.K.  2 0 5 31:41 6

7. Čkyně   2 0 5 27:37 5

8.  Pekaři   1 0 6 35:49 4

 

Nejlepší střelec: Michal Chvosta (Pekaři) 14 branek

Nejlepší hráč: Pavel Záleský (Tabalko)

Nejlepší brankář: Radim Šebánek (Tipsport)

 

 

 {gallery}vimperk/2015/leden/7_kolo_salovka/{/gallery}  

 

 

Basketball:

 

 

Bk Vimperk – Spartak Kaplice 65:67  (12:16, 24:37, 37:51)

 

 

K domácímu utkání proti Kaplici nastoupil tým z Vimperka s bilancí dvou proher proti tomuto soupeři. Obě vítězství Kaplicích byla zcela jasná a s velkým bodovým rozdílem. Bylo tedy patrné, že domácí nebudou mít vůbec  lehkou úlohu, pokud budou chtít pomýšlet na výhru.  V první části zápasu se ukázala síla hostujícího týmu. Jejich přesná střelba z delších vzdáleností a výborný útočný doskok a tím pádem případná pozice pro opětovné zakončování. První část hry skončila relativně vyrovnaným skórem. Ve druhé čtvrtině ovšem Kapličtí začali praktikovat zónovou obranu a domácí byli zcela bezradní. Za prvních 5 minut nedokázali vstřelit ani jeden koš.  Jen díky dvou úspěšným “trojkám“ domácího M.Matyka ze závěru čtvrtiny, nebylo skóre na tabuli až tak hrozivé. Na začátku druhého poločasu ovšem přišla znovu 5 minutová střelecká impotence domácích a rozdíl ve skóre se vyhoupl až na hrozivých 21 bodů. Do poslední části vstupoval hostující celek s náskokem 14 bodů a to prakticky znamenalo, že domácí mají velmi malé šance na vítězství. Zlepšená hra na obrané polovině, zlepšený pohyb na útočné a možná i menší uspokojení hostů s výsledkem znamenalo to, že domácímu celku se pomalu dařilo rozdíl ve skóre snižovat. Minutu před koncem byl stav už vyrovnaný. Hostujícímu střelci  O.Čeganovi se podařilo zaznamenat úspěšný dvou bodový pokus a domácím zbývalo 17 vteřin na vyrovnání. Pět vteřin před koncem byl faulován K.Vácha, který oba trestné hody proměnil a bylo vyrovnáno. Utkání se schylovalo do prodloužení. Bohužel zmatky na mezi stolkem zapisovatelů a rozhodčími znamenali i přes nahlášený timeout hostů pokračování hry. Polovina domácích hráčů přestala hrát a tak se hostům podařilo dvě vteřiny před koncem zaznamenat ještě jeden koš a tím vyhrát. Velmi smolná prohra pro domácí, kteří se i přes velmi nepovedený průběh zápasu zvedli a ještě konec zápasu zdramatizovali.

 

 Střelci Bk Vimperk: M.Matyk 13(3), F.Doule 13, M.Susol 11, K.Vácha 10, R.Klímek 9(1), M.Sitár 7, P.Lukáš 2.

 

 

Bk Vimperk – Sokol Sršni Písek “B“  62:53  (22:14, 33:32, 51:42)

 

 

Následujícího dne, po smolné prohře, si chtěli Vimperští zpravit chuť a vyhrát proti týmu z Písku. Díky vyšší sestavě, nedocházelo k útočnému doskakování hostů a díky tomu, že jejich střelba z delší vzdálenosti byla více jak podprůměrná, domácí se rychle dostali do dvouciferného vedení. Bohužel ve druhé čtvrtině, přišlo sebeuspokojení vimperských hráčů, kteří si začali myslet, že zápas se vyhraje sám a dovolili tak Píseckým korigovat stav zápasu až na pouhý jeden bod. Ve třetí části se dokonce hostům podařilo na chvilku otočit výsledek ve svůj prospěch. Timeout domácího trenéra zapůsobil, agresivní obrana a především výborná střelba z delší vzdálenosti znamenala, že domácí celek zase odskočil do většího vedení, které už do konce utkání neztratil. Velkou kaňkou na tomto zápase je zranění rozehrávače M.Susola a jeho návrat na palubovky nejspíše nebude tak jednoduchý. Když přičteme i zranění historicky nejlepšího střelce Bk Vimperka J.Hodiny, má trenér Vimperských, pro další utkání, o sestavování základní pětky postaráno.

 

 Střelci Bk Vimperk: M.Matyk 15(3), F.Doule 12, K.Vácha 9(1), R.Klímek 9(1), M.Gála 6, P.Lukáš 5, M.Sitár 4 a M.Susol 2.

 

 

{gallery}vimperk/2015/leden/basket_vimperk_pisek/{/gallery}  

 

foto:Zdeněk Formánek