Šumava na nohou pro Báru, Pavlíka a Tomáše

Šumava na nohou pro Báru, Pavlíka a Tomáše

 

Na webu Šumavy na nohou – www.sumavananohou.cz – byl představen celý projekt, který připravujeme.

 

 

 

Stejný důraz záměrně klademe na umělce, kteří na charitativním koncertu vystoupí, jako i na ty, pro které je jeho výtěžek určen. Šumava na nohou chce jednoduchou věc: Ukázat, že lidé se zdravotními, komunikačními nebo jinými obtížemi žijí mezi námi a my jim můžeme věnovat stejnou pozornost a zájem, jakou věnujeme všem ostatním a sami sobě. Jsme zvyklí, že se chodíme bavit a případně tak podporujeme různé charitativní projekty. V tomto případě ale stojí za to všimnout si odlišného vzkazu. Ve Vimperku se pořádá kulturní akce a my vás seznamujeme s lidmi, pro které je primárně určena, a přitom právě oni na ni pravděpodobně nebudou mít možnost přijít.

Jedním z hlavních cílů Šumavy na nohou je, abychom na ně nezapomínali. Jsou totiž jedni z nás. Někteří z nich, Bára a Pavlík, které na webu Šumavy na nohou uvidíte, jsou žáky vimperské praktické školy. Pozornost, jaké se jim od nás všech dostává, je prvním předpokladem, začátkem, veškeré pomoci, kterou jim společně můžeme nabídnout. Jsou to lidé, o kterých si nemusíme jen říkat, že jsou mezi námi a pak na ně pro tuto obvyklou frázi zapomenout. Oni jsou mezi námi doslova. Můžeme je potkat na ulici, v autobuse nebo kdekoli jinde. Pomocí jim může být i to, že je budeme samozřejmě přijímat mezi sebe. Myslíme si, že právě to může být důvodem, proč sledovat web a FB Šumavy na nohou.

 

Je jisté, že pomůžete i příchodem na koncert samotný. Koná se 19. 9. 2015 od 19:00 v sále vimperské Cihelny. Vystoupí ANNA K., Olats Otesoc a Narttu.

Než se koncert uskuteční, můžete nám pomoci finančně, podporou na FB i dalšími způsoby. Navštivte naše stránky a dozvíte se víc. Děkujeme!

 

Radek Harazim, Monika Kotherová, Jana Kůsová, Zdeněk Kuncl a Věra Vávrová, ml.