Fotbalohraní na Vacově bavilo i pomáhalo

Druhý ročník FOTBALOHRANÍ V OBRAZE

 

DSC 0301

 

 

                             Fotbalohraní bavilo i pomáhalo

 

 

 

Pořádná porce gólů, přes tisícovku spokojených diváků a hvězdný Real Top Praha v čele s kapitánem Vojtou Dykem. Tak vypadalo II. Fotbalohraní, které se odehrálo o víkendu ve Vacově. Charitativní fotbalová exhibice nabídla zábavu pro celou rodinu. Důležité však je, že se podařilo vybrat 50.000 Kč, které zástupci obou týmů předali Základní škole ve Vacově, aby za tuto částku pořídili speciální pomůcky pro nevidomého chlapce.

 

 

„Jsme rádi, že se diváci bavili a navíc jsme společně podpořili dobrou věc. To je nejdůležitější výsledek celého Fotbalohraní. Děkujeme všem, co přišli,“ shodli se organizátoři akce Václav Hanzlík a Viktor Valta.

 

 

Hned na začátku zápasu obdržel kapitán Realu Top Praha Vojtěch Dyk od domácích dárek ke 30. narozeninám – dres SK Vacov s číslem 30 a jmenovkou Dyk, přítomní diváci mu navíc společně zazpívali. „Třeba ho jednou obleču,“ smál se oslavenec.

 

 

Na hřišti si oba týmy vůbec nic nedarovaly a hrálo se v poměrně ostrém tempu. Konečný výsledek 8:8 opravdu nebyl dopředu domluvený, což potvrzovala bouřlivá oslava vyrovnávacího gólu, který vstřelil sportovní moderátor TV Nova Michal Hrdlička minutu před koncem zápasu. V následujícím penaltovém rozstřelu ukázali pevnější nervy fotbalisté Vacova a získali do svého držení zbrusu nový Prezidentský pohár.

 

Šmicer, Jankulovski, Mádl, Bárta či Ulich slíbili, že příští rok zkusí nablýskanou trofej získat pro sebe.

 

 Kdo všechno se představil na hřišti?

 

Vojtěch Dyk

Dan Bárta

Vladimír Šmicer

Marek Jankulovski

Jiří a Jan Mádlovi

Ivo Ulich

Vojtěch Nouzák

Míroslav Bosák

Robert Záruba

Jakub Štáfek

Jiří Panzner

Jakub Štefek

a další.


Text: zdroj SK Vacov

Foto: Zdeněk Formánek 

 

{gallery}vimperk/2015/07_cervenec/fotbalo_hrani_vacov/{/gallery}