Pohybem k životní pohodě

MOTO: Pohybem k životní pohodě, elánu a zdraví

 

To je motto Jaroslavy Hrdinkové, učitelky a cvičitelky, která se cvičení a trénování mládeže a dospělých věnuje již od roku 1975.

Nyní rozjíždí  svůj nový projekt POHYB JE ZDRAVÝ…

 

 

 

 

 

Jak jste se dostala k tomuto projektu a jaké byly Vaše začátky?


Jsem rodačka z Vimperka, vystudovala jsem FTVS-UK v Praze se specializací na lyžování. Po ukončení studia, tj.1975 jsem se vrátila zpět a začala učit a trénovat sportovní třídy na ZŠ TGM ve Vimperku.  V roce 1977 jsem bal přijata na Obchodní akademii a Gymnázium, kde jsem 15 let trénovala běh na lyžích, učila tělesnou výchovu, brannou výchovu, teorii tělesné výchovy a organizovala zájmovou pohybovou aktivitu pro studenty v ŠSK ( školní sportovní kluby ) při G a SOŠe Vimperk AŠSK – ČR, od jejíhož založení uplynulo právě 20 let.

 

 

Věnovala jste se cvičení i mimo školní vyučování?

 

Vedle učení a trénování jsem od roku 1975 vedla pod hlavičkou ČSTV – ZRTV (Základní a rekreační tělesná výchova) pravidelně cvičení nejprve džezgymnastiky, později po roce 1989 již jako JH SPORT cvičení kalanetiky a zdravotní cvičení. Jsem přesvědčená, že povinností každého z nás je starat se o své zdraví a moje nabídka by měla umět oslovit, podpořit a poradit těm, kteří svůj styl života hledají nebo se teprve rozhodují.

 

 

Jaká je v současné době nabídka JH SPORTU a jak Vás můžeme kontaktovat?

 

V nabídce je pravidelné cvičení se zaměřením na správné držení těla, prevence bolesti zad, v druhé části pak nabídky z oblasti výživy, fyzické zdatnosti a pohybových dovedností. Projekt JH Sport nabízí cvičení pro radost, zdravý životní styl a Wellness. Cvičení probíhá vždy v pondělí a ve středu v 19.00 v tělocvičně G a SOŠ Vimperk (Pivovarská 69). 

 

Ráda bych ještě využila své pedagogické zkušenosti, svoji energii k ovlivňování zdraví, pohody a životního stylu svého okolí.

 

 

 

Děkuji Vám za rozhovor a přeji úspěšný rozjezd nového projektu s mnohaletými zkušenostmi.

 

 

Lenka Doubková