Otevřená radnice je důležitá

Otevřená radnice je důležitá pro partnerství s občany

 

Naši zastupitelé chtějí být partnery a pracovat pro lidi. Partnerství není o nadřízených a podřízených.

 

Je potřeba především podpořit občany v jejich osobní angažovanosti a občanská sdružení a spolky v jejich aktivitách. Vnímat je jako důležité partnery radnice a v případě potřeby jim nabídnout pomoc v podobě právního poradenství či mediální prezentace. Jsou-li radnice a občané vnímáni jako protivníci, je to uměle vyvolaná situace. Důležitými předpoklady k řešení této situace jsou elementární důvěra, schopnost spolupráce a otevřená komunikace.

 

Ať se nám osobně líbí či nelíbí cokoli, vždy je možné překročit emoce a v zájmu společnosti se dohodnout. To, co jako jednotlivci vložíme do práce pro společnost, se nám stejně vždy vrátí, protože i my jsme součástí společnosti. To je jednoduchá pravda, kterou je potřeba si připomenout.

 

Důležitý pro nás není okamžitý úspěch, ale dlouhodobá perspektiva. Budeme se snažit získat co nejvyšší počet zastupitelů, abychom mohli dobře prosazovat náš program. Naši zastupitelé budou ctít etický kodex a budou pravidelně pořádat formální i neformální setkání a diskuse s občany nad současnými i potencionálními budoucími problémy. Chceme být partnery občanů žijících ve Vimperku, nikoliv lidé schovaní v kancelářích, kteří jsou vidět jednou za měsíc na jednání zastupitelstva.

 

 

 

 

Martin Valenta