Ten první vánoční se podařil! Děkujeme

Vánoční jarmark

V pátek 28. 11. 2014 uspořádala SŠ a ZŠ Nerudova Vimperk, na odloučeném pracovišti 1. máje 127 svůj první vánoční jarmark. Touto akcí jsme chtěli přispět k radostné předvánoční náladě. K doladění atmosféry nám trochu chyběl sníh, ale přesto jsme si tento den všichni užili. O úspěch celé akce se zasloužili především naši žáci. Někteří jako autoři výrobků, jiní jako pomocníci či organizátoři a další už jen tím, že pozvali do školy svoje rodiče a známé. Učitelé ani žáci nepodcenili náročnou přípravu, proto přicházející hosté měli opravdu z čeho vybírat – vlastnoručně vyrobené vánoční dekorace, přáníčka, svícny… Jarmark nebyl jen pastvou pro oči, ale na své si přišly i mlsné jazýčky. Šikovní studenti oboru stravovacích a ubytovacích služeb (Nerudova 267 Vimperk), nám pod vedením své mistrové upekli několik druhů vánočního cukroví, které bylo společně s cukrovím našich žáků a rodičů nabízeno hostům.

 

zsp vanjarmark 10

Byli jsme mile překvapeni, kolik lidí zavítalo k prodejnímu místu v naší škole. Vánoční dekorace zhotovené žáky školy se líbily a místa s nabídkou na stolech brzy prořídla. Věřím, že každý návštěvník se mnou bude souhlasit, že se jarmark opravdu vydařil. Kdo chtěl, strávil příjemné dopoledne, naladil se na vánoční strunu a pořídil si nějakou drobnost pro radost.

Bylo příjemné slyšet od návštěvníků slova uznání, chvály a poděkování. A proto také my chceme poděkovat všem, kteří pomohli s realizací jarmarku a také těm, kteří přišli a ocenili práci žáků naší školy.

 

zsp vanjarmark 7

Helena Švehlová

 

{gallery}vimperk/2014/12_prosinec/vpk_prvni_vanocni/{/gallery}