Basketbalistům se závěr sezony zatím nedaří

Basketbalistům se závěr sezony zatím nedaří

 

V prvním dubnovém víkendu zajížděli vimperští basketbalisté na půdu soupeřů BK Pelhřimov a BK Tábor. K oběma zápasům zajížděli ve značně oslabené sestavě. Z různých důvodů chyběl Klímek, Lukáš, Kautman, Sládek, Heřta. Trenérské židle se ujmul poprvé v kariéře J. Hodina.

 

BK Pelhřimov : BK Vimperk 57:54

 

Hned v úvodu utkání musel ze zápasu odstoupit zraněný M. Gála, takže vimperským zbylo jen 7 hráčů. Vimperským se povedl úvod zápasu, proměňovali své střelecké pokusy a výsledkem bylo sympatické vedení 17:11 po první čtvrtině. Druhá čtvrtina byla střelecky velmi bohatá. Oba týmům se střelecky dařilo. Vimperští nepustili domácí do žádného trháku, takže výsledkem bylo poločasové vedení hostujícího týmu 39:31.

 

Naopak druhá půle byla z pohledu střelby vimperských katastrofou. Domácí výrazně přitvrdili v obraně. Obrana vimperských byla také na dobré úrovni, ale jen 8 vstřelených bodů za čtvrtinu znamenalo vedení pouze o 4 body – 47:43 pro BK Vimperk. Poslední čtvrtina byla v útoku ještě horší. Přesto hosté ještě v polovině 33. minuty vedli 52:45 a schylovalo se k zajímavému výsledku. Poté se ale stala obrana domácích pro hosty neprostupnou. Ještě ve 34. minutě měl obrovskou příležitost Koudelka, který se už s pocitem úspěšného střelce odvrátil od koše, nicméně jeho pokus vylétl z obroučky ven. V následujícím útoku opět tento hráč mohl své zaváhání napravit, dostal se do brejkové situace, ale nechytil správně přihrávku. Tyto momenty poznamenaly závěr zápasu. Domácí vycítili příležitost, vstřelili dvě trojky a dostali se ve 36. minutě poprvé do vedení 53:52. Vimperští se ještě po divoké střele M. Sitára v poslední vteřině útoku dostali zpět do vedení, ale to byl poslední koš hostů v tomto zápase. Dalším košem se domácí opět dostali do vedení. Přesto ještě v poslední minutě byla naděje na vítězství, ale hostující F. Doule ztratil na útočné polovině míč a hosté tuto ztrátu potrestali závěrečným košem.

 

Zápas se zpočátku vyvíjel pro vimperské slibně, ale jen 15 bodů za druhou půli odsoudilo hosty k porážce. Velkou roli hrál fakt, že vimperských bylo opět málo a tudíž v závěru citelně chyběly síly. V sezoně tedy druhá těsná prohra s tímto soupeřem, která velmi mrzí.

 

Body BK Vimperk: Susol 15, Sitár 14 (1 trojka), Doule 14, Janda 7 (1), Koudelka 4, dále nastoupili Vácha a Gála. Trestné hody 12/8.

 

 

 


 

 

BK Tábor „B“ : BK Vimperk 85:67

 

V neděli nás čekala táborská rezerva posílená několika borci z ligového „áčka“. Do zápasu už vůbec nenastoupil M. Gála. Táborští umí střílet z dálky. Jen v první čtvrtině vstřelili 4 trojky. Přesto se vimperští drželi a jelikož si v závěru čtvrtiny také pomohli dvěma trojkami, svítil na ukazateli skóre stav 22:20 pro domácí. Zpočátku druhé čtvrtiny se hostům stále dařilo držet se soupeřem krok. Ještě na konci 13. minuty byl stav 29:28 pro BK Tábor. Poté se ale domácím opět začala dařit střelba z dálky, dali 2 rychlé trojky, na které hosté nedokázali zareagovat. O dvě minuty později tak byl stav 39:28. Vimperští poté zlepšili obranu a zastavili tento nápor, ale přesto byl poločasový stav 44:33 pro domácí.

 

Třetí čtvrtina začala další úspěšnou trojkou domácích a začínalo být jasné, kdo získá oba body z tohoto zápasu. Vimperští hrající v úzké rotaci se nevzdávali, hráli více do koše, což znamenalo střelbu trestných hodů. Stav po třetí čtvrtině 62:50. Výsledkově se stále jednalo o otevřený zápas. Ještě na začátku 36. minuty byl stav pod dvojciferným rozdílem 68:59. Poté ale dali táborští 5 bodů v řadě, na které sice ještě hosté zareagovali 4 úspěšnými trestnými hody, ale další trojka domácích už definitivně pohřbila naděje hostů.

 

Zápas rozhodla především úspěšnost táborských z delší vzdálenosti. Zmiňovat počet vimperských hráčů už je zbytečné. Příležitost dostali všichni hráči. Musíme také zmínit trenéra J. Hodinu, který se své role zhostil výtečně a jeho postoj a poznatky ke hře byly pro vimperské hráče užitečné, jen je lépe realizovat. Za pozornost stojí také výkon hostujícího M. Sitára, který nastřílel 32 bodů.

 

Body BK Vimperk: Sitár 32 (2 trojky), Susol 18 (1), Doule 15, Koudelka 2, dále nastoupili Janda, Vácha a Žampach. Trestné hody 22/15.

 

 

 


 

 

BK Vimperk : Sokol Písek Sršni „C“ 63:97

 

K předposlednímu domácímu utkání dorazil do vimperské haly mladý tým píseckých „sršňů“. Do utkání nenastoupili Gála, Klímek, Sládek, Heřta, Koudelka.

 

V posledním domácím utkání jsme dokázali mladíky po vyrovnaném průběhu utkání porazit. Tentokrát ale hosté neponechali nic náhodě. O začátku utkání stříleli neomylně ze všech pozic. Především úspěšnost byla vysoká. Jen v první čtvrtině vimperští dostali 4. Stav po první čtvrtině 12:23. Druhá čtvrtina a v ní opět obdržené 4 trojky. Hosté v útoku naprosto dominovali. Ve druhé čtvrtině se dařilo střelecky také vimperským, nastříleli 27 bodů, hosté o bod více. Za zmínku stojí výkon F. Douleho, který za první poločas nastřílel 25 bodů!!! Poločasový stav 39:51.

 

Třetí čtvrtina už ale střelecky vyšla jen hostům. Ti zlepšili také svou obranu, rozdali několik bloků. Výsledek po třetí čtvrtině byl strašidelný – 49:81. Po úvodu závěrečné čtvrtiny to vypadalo, že obávané „kilo“ obdržíme velmi brzy, protože po dalších 2 trojkách byl stav na začátku 33. minuty 51:89. Nicméně domácí se poté vzepjali alespoň v obraně a stobodovou hranici ubránili.

 

V tomto utkání není ani moc co hodnotit. Hosté byli ve všech směrech lepší. V druhé půli už si lépe hlídali F. Douleho, který vstřelil za druhou půli jen 4 body. Také některé ztráty byly velmi laciné a způsobené především nerozehraností některých hráčů, kteří nepovažují za nutné trénovat.

 

Body BK Vimperk: Doule 29 (3 trojky), Susol 13, Sitár 7, Vácha 7 (1), Janda 4, Kautman 3, dále nastoupil Lukáš. Trestné hody 13/10. 

 

Marián Sitár