Závěrečný zápas vítězně!!!

Závěrečný zápas vítězně!!!

 

 

Netradičně již v pátek odehráli vimperští basketbalisté svůj poslední zápas letošní sezony. Na domácí palubovce přivítali píseckou „sršní“ rezervu. K utkání přijel také R. Klímek. Naopak na utkání nedorazili Gála, Kautman, Koudelka, Lukáš.

 

BK Vimperk : Sokol Sršni Písek „B“ 73:65

 

Začátek zápasu vyšel lépe píseckým hráčům, kteří o něco lépe zakončovali své útoky. Po 4 minutách hry svítil na ukazateli skóre stav 3:7. Poté ale domácí přidali na útočné polovině a vedli s hosty vyrovnanou bitvu. Stav po první čtvrtině 18:18. Ve druhé čtvrtině oba týmy zlepšily své obrany. Nepadalo příliš bodů a ještě v 18. minutě měli domácí mírně navrch – 29:28. Poté ale přišel tlak hostů, kteří využili nedůslednosti domácích jak v útoku, tak v obraně, a po 9 bodech v řadě tak určili poločasový stav 29:37.

 

Do druhého poločasu vstoupili domácí se zónovou obranou. Hosté si nevěděli rady. Vimperští je nutili střílet z nepřipravených pozic a sami vyráželi do protiútoků, které úspěšně zakončovali. Písečtí si vzali timeout, aby se na zónu domácích připravili. Přestože se dostávali k poté k otevřeným střelám, tak je nedokázali proměňovat. Vimperským občas vázl obranný doskok, ale hosté toho téměř nevyužili. Výsledek třetí čtvrtiny hovoří za vše, domácí rozdrtily soupeře 25:7, tudíž stav před poslední čtvrtinou byl 54:44. Toto vedení dávalo vimperským naději na úspěch, ale bohužel se začala situace komplikovat rostoucím počtem faulů na straně domácích. Ještě do 35. minuty se zdálo, že vimperští mají hru pevně v rukách, vedli po trojce R. Klímka 65:48. Nicméně hosté poté po každém faulu házeli trestné hody. Důležitá poté byla trojka K. Váchy, který na začátku 38. minuty potvrdil vedení domácích 68:53. Poté se vyfauloval M. Sitár a o chvíli později ho následoval rozehrávač M. Susol. Závěr tedy dohrávala značně kombinovaná sestava, které tvrdý presink soupeře činil velké problémy. Navíc se domácím nedařilo proměňovat trestné hody, za poslední minutu měli bilanci 10/3. Naopak hosté po zbytečných ztrátách dali za poslední čtvrtinu 10 bodů!!! Naštěstí náskok z předchozího průběhu utkání stačil vimperským k vítěznému loučení se sezonou.

 

Uktání rozhodla 3. čtvrtina a přechod na zónovou obranu, na kterou písečtí nenašli recept. Pro vimperské vítězství znamená 5. příčku v tabulce s bilancí 8 výher a 16 porážek. Z odehraných utkání mrzí především domácí prohry s Kaplicí a Pelhřimovem a venkovní prohra v Pelhřimově. Celou sezonu vimperští odehráli ve velmi okleštěné sestavě a je otázka, jak se bude situace vimperského basketbalu nadále vyvíjet. Tímto také klub BK Vimperk děkuje všem fanouškům za podporu.

 

Body BK Vimperk: Sitár 17 (1 trojka), Doule 16 (1), Klímek 12 (1), Vácha 12 (2), Susol 11, Janda 5, dále nastoupili Heřta a Žampach. Trestné hody 24/12.