40 let basketbalu ve Vimperku

40 let basketbalu ve Vimperku

 

 

V sobotu 30. 4. uspořádal basketbalový oddíl BK Vimperk turnaj u příležitosti 40. výročí jeho existence. Pozvánku na turnaj přijali tradiční soupeři ze Strakonic, Kaplice a Tábora.

 

 

V úvodu byla předána pamětní trika zakládajícím členům (Krejčí A., Černý J., Kalous V., Procházka B., Moulík J.), nejstarším hráčům a rozhodčím, kteří dlouhá léta pískají oblastní přebor. Během turnaje bylo sehráno 6 zápasů, hrálo se systémem každý s každým, dvakrát 10 minut. Za domácí nastoupili především bývalý hráči, doplněni aktivními basketbalisty: Hadrava J., Heřta J., Hodina J., Kautman V., Kunc F., Lukáš P., Samec M., Schiesl R., Sládek P., Škabroud L., Žampach D.

 

 

 

 

 

Výsledky:

 

BK Tábor – BK Vimperk 39 : 28

Spartak Kaplice – BK Strakonice 35 : 27

Spartak Kaplice – BK Vimperk 29 : 28

BK Strakonice – BK Tábor 31 : 30

TK Tábor – Spartak Kaplice 32 : 36

BK Strakonice – BK Vimperk 53 : 32

 

 

Celkové pořadí:

 

1. Spartak Kaplice

2. BK Strakonice

3. BK Tábor

4. BK Vimperk

 

Ukázalo se, že výsledky nejsou nejdůležitější, ale všichni ocenili, že si mohli zahrát pohodový basketbal. Zúčastnění si velmi pochvalovali džentlmenský přístup, příjemnou atmosféru a možnost si zavzpomínat na dřívější soupeření. Basketbalový klub BK Vimperk děkuje Městu Vimperk a ZŠ Smetanova za podporu této akce a děkuje všem členům, kteří se podíleli na její přípravě.  

 

 

Jan Heřta

 

 

{gallery}vimperk/2016/05_kveten/basket/{/gallery}

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 {jcomments off}