Celostátní finále – 8. místo

McDonald´s Cup Svátek fotbalu 30.-31. 5. 2016 Ostrava

 

 

V pondělí a úterý 30.-31.5. 2016 se žáci 4.-5. ročníku ZŠ Smetanova, jako vítězové krajského kola turnaje McDonald´s Cupu, zúčastnili celostátního finále této fotbalové soutěže, které se každoročně účastní kolem 3000 škol naší republiky. V konkurenci nejlepších šestnácti týmů ČR jsme si jako tým z nejmenšího města, který se zúčastnil tohoto turnaje, nevedli vůbec špatně.

 

Ve své skupině jsme skončili druzí a vybojovali si tak postup mezi nejlepších osm týmů. Prohráli jsme pouze s pozdějším finalistou tohoto turnaje družstvem  Plzně a zvítězili nad týmy škol z Mladé Boleslavi a Děčína. Druhý den turnaje jsme po vyrovnaných zápasech podlehli týmům z Hradce Králové, Vlašimi a Zlína, ale i tak je celkové osmé místo velkým úspěchem naší školy a jedním z nejlepších umístění jihočeské účasti na tomto turnaji vůbec.

 

 

 

Za předvedenou hru i výsledky si kluci zaslouží velkou pochvalu. O tento velký úspěch se zasloužili: L. Sýs, M. Willmann, P. Benda, J. Tischler, M. Sova, M. Boháček, Š. Kecskes, M. Hejtmánek a J. Uhlík. Velký dík patří také všem trenérům přípravek oddílu TJ Šumavan Vimperk, kteří na tomto úspěchu naší školy mají lví podíl. Přímo na turnaji pak tým velmi dobře motivovali a svými radami vedli Mgr Vladan Pokorný a Ondřej Málek. Mgr.

 

 

Jan Líkař učitel TV  

 

 

{gallery}vimperk/2016/06_cerven/ostrava/{/gallery}

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}