florbal

Florbalisté trénují kondičku několikrát v týdnu

Florbalistům začala letní příprava

 

 

Na konci dubna se sešlo vedení oddílu, kde se domlouvaly veškeré podklady k letní přípravě. Po dlouhé debatě, návrzích, řešeních a kompromisech se vytvořil plán, jak by léto mohlo proběhnout. Pro novou sezonu jsme se domluvili na určitých pozicích.

 

Trenérem A – týmu se stal Petr Křešnička pomáhat mu bude David Šindler. Vedoucím mužstva zůstane Vladimír Pešl ml. jako v minulé sezoně. Na začátku května byla svolána schůze hráčů z A – týmu kde všem byl představen plán letní přípravy a novinky pro vstup do příští sezony. V týmu nedojde k výrazným změnám. Novou posilou bude Vladimír Pešl st., který se svými zkušenostmi z hokeje a fotbalu vyztuží obranu. Druhou posilou bude i Ondřej Sova, který však momentálně léčí zranění. K týmu se též připojil nový mladý brankář Tomáš Kučera. Uvidíme, jak se přes léto dostane do formy a zda bude dopsán do sezony na soupisku. Letní přípravy se účastní všichni hráči, někteří starší však mají individuální plán.

 

 

Trénujeme čtyřikrát v týdnu.

 

Pondělí zůstává stejné jako přes sezonu a to 19:00 – 20:15. V tento den si může přijít zahrát kdokoliv má chuť a nestydí se ukázat svoje umění.

 

Ve středu 19:00 – 20:00 probíhá trénink A- týmu kde se zaměřujeme na obecné posílení těla, ale spíše na herní prvky a kombinace.

 

V tentýž den, tudíž středu 20:00 – 21:15 probíhá florbal opět pro širokou veřejnost jako v pondělí. Není problém po předchozí domluvě zapůjčení florbalové hokejky.

 

V pátek a v neděli 17:00 – 18:00 probíhají tréninky ve sportovním areálu Vodník, kde probíhají cvičení převážně na dynamiku pomocí agility a kruhových cvičení nebo se přesuneme na schody u Gymplu, což je nejlepší trénink na nohy. Tyto venkovní tréninky střídáme s tréninky v jedné z vimperských posiloven, kde pod vedením trenérky Jany Jaklové cvičíme TRX nebo crossfit s činkami. Nastavili jsme čtyři tréninky týdně, jelikož každý má své pracovní, školní nebo jiné mimo sportovní aktivity. Pokud byste někdo měl zájem o tyto páteční a nedělní tréninky i přesto, že nechcete hrát florbal, ale jenom posílit není problém se po předchozí domluvě připojit a trénovat s námi.

 

 

Do letní přípravy jsme prozatím zařadili tři turnaje. Florbalový turnaj „Memoriál Petra Adlera“ ve Strakonicích, který se koná 11. a 12. června. V oba dny můžeme odehrát v jiných sestavách, aby všichni měli prostor ukázat, jak na tom momentálně jsou. Na začátku prázdnin konkrétně 3. července odehrajeme fotbalový turnaj „Čkyně cup“, který se odehrává na hřišti mezi domy na čkyňské rovince. Tohoto turnaje se chceme zúčastnit a zkusit překvapit. Týmy soupeřů budou plné dobrých fotbalistů z celého okresu. Na tento turnaj poskládáme tým z hráčů, kteří hráli, hrají nebo mají o fotbal zájem. Prozatím poslední turnaj máme naplánovaný na polovinu července. Tento turnaj bude pořádat náš oddíl a to v nově otevřené sportovní hale v Kašperských Horách, kde odehrajeme i domácí ligové turnaje v sezoně 2016/17. Pozvat bychom chtěli týmy ze západního regionu a zkusíme oslovit i příhraniční týmy z Německa. Tohoto turnaje se bude účastnit 6 týmů. Zde už začneme ladit tým do příští sezony. Na srpen máme naplánovány přibližně čtyři přípravná utkání. V posledním srpnovém víkendu konkrétně 27. a 28. srpna odehrajeme čtyři utkání v celorepublikovém poháru České pojišťovny. V první kole sehrajeme dvě utkání v sobotu a dvě utkání v neděli. Výsledky se budou započítávat do pětičlenné skupiny. Skupiny se hrají v rámci regionu (Jihočeský kraj a Vysočina). Los skupin proběhne 12. Června v Brně. Narazit můžeme na velmi atraktivní soupeře z vyšších lig. Ze skupiny postupují dva, tři či čtyři týmy podle přihlášených oddílů z regionu. Ligová sezona 2016/17 kde budeme hrát Krajskou ligu mužů, začne na konci září. Losování ligy proběhne 18. června v Pelhřimově. Držte nám palce, abychom měli šťastný los. Budeme se snažit o co nejlepší trénink, abychom dobře reprezentovali naše město v následující sezoně. Neváhejte nás kontaktovat s jakýmkoliv dotazem či připomínkou. Jsme rádi, že se stále rozvíjí zájem o tento sport v našem městě.

 

 

Neváhejte nás kontaktovat: Email: florbal.vimperk@seznam.cz Tel. čísla: 723407725, 774949381. Sledovat nás můžete na webu FB stránky: www.facebook.com/vimperskyflorbal Od července na novém webu: www.fbcvimperk.cz  

 

(red)

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}