Vimperští vyhráli pohár města Vimperk

Florbalový turnaj „O pohár města Vimperk“ – Vyhráli vimperští florbalisté

 

 

Poslední ze tří turnajů v naší letní přípravě na příští sezonu se konal pod taktovkou našeho oddílu. Vše se odehrálo v nové sportovní hale v Kašperských Horách, kde sehrajeme též dva ligové turnaje a to 8. 10. 2016 a 18. 3. 2017. Turnaje se zúčastinlo sedm týmů z pěti měst jihočeského a západočeského kraje, a to domácí TJ Šumavan Vimperk (postup do Jihočeské ligy mužů), FBC Dynamo Strakonice (Jihočeský přebor mužů) , FBC Sokol Vodňany (Jihočeská liga mužů), TJ Jiskra Domažlice (Divize), FbC Sokol Rokycany (Divize), FBC Strakonice A a FBC Strakonice B (Mix hráčů hrající Národní ligu, 3. ligu juniorů a Jihočeskou ligu mužů). Po ranních přípravách se spustila vlna zápasů ve skupinách, kdy v tříčlenné skupině A na sebe narazili Vimperk, Domažlice a Strakonice B. Ve druhé čtyřčlenné skupině na sebe narazili Strakonice A, Vodňany, Rokycany a Dynamo Strakonice.

Náš tým odehrál turnaj v sestavě: Petr (Kučera) – Pešl ml., Robl, Havelka; Myslík, Gabauer – Pluščenko, Křešnička, Voldřich; Smolík, Schwamberger T.

 

 

Výsledky dopadli následovně:

 

Skupina A:

FBC Strakonice B 4b 6:6

TJ Jiskra Domažlice 3b 5:5

TJ Šumavan Vimperk 2b 6:6

 

 

Skupina B:

FbC Sokol Rokycany 9b 10:1

FBC Sokol Vodňany 5b 6:7

FBC Strakonice A 4b 8:11

FBC Dynamo Strakonice 0b 3:8

 

Na čtvrtém místě ve skupině B se umístili FBC Dynamo Strakonice, kteří tak obsadili 7. místo. Týmy z druhých a třetích míst se utkaly proti sobě ve čtvrtfinále a první postoupily rovnou do semifinále.

 

Ve čtvrtfinále se hrálo systémem 3A-2B a 2A-3B TJ Šumavan Vimperk porazil už unavený tým FBC Sokol Vodňany vysoko 7:1 a v druhém utkání si tým FBC Strakonice A poradil s TJ Jiskra Domažlice. Po čtvrtfinále jsme mohli předat další ceny, a to týmu TJ Jiskra Domažlice za 6. místo a týmu FBC Sokol Vodňany za 5. místo.

 

V semifinále, kdy už pomalu začaly docházet síly, hráli vítězové skupin s vítězi čtvrtfinále. Podruhé v turnaji si v prvním čtvrfinále poradili domácí TJ Šumavan Vimperk s FBC Strakonice B, tentokrát v základní hrací době 4:2. Také FbC Sokol Rokycany si i podruhé připsaly cenný skalp týmu FBC Strakonice A. :

 

O třetí místo si to rozdali mezi sebou strakoničtí. Souboj „bílo-červených“ nakonec vyhrály červení a první pohár tohoto turnaje tudíž získaly FBC Strakonice B. FBC Strakonice B – FBC Strakonice A 5:0

 

 

Ve finále, do kterého se překvapivě dostal pořádající celek Vimperka, se po zásluze objevily i suverénně hrající Rokycany. Vimperk nečekaně vyhrál po velkém boji a získal tak 1. místo na domácím turnaji.

 

TJ Šumavan Vimperk – FbC Sokol Rokycany 5:2

 

 

Vyhlášeny a předány byly ceny nejlepšímu hráči z každého týmu a na konci turnaje byly vyhlášeny celoturnajové ceny:

 

Nejlepší brankář: Josef Macek (FBC Strakonice A)

Nejlepší obránce: Martin Myslík (TJ Šumavan Vimperk)

Nejlepší útočník: Vojtěch Vlach (FbC Sokol Rokycany)

Nejlepší v bodování: Karel Šavrda (FBC Strakonice A)

 

 

Chtěli bychom poděkovat sponzorům a partnerům tohoto turnaje: Městu Vimperk za záštitu a nákup hlavních cen, firmě VAVI za sponzorské ceny ve formě košil, Rodinnému hotelu Family Hotel Rilancio za poskytnutí občerstvení v hale i v jejich restauraci, Sportovnímu zařízení Kašperské Hory za pronájem haly k uspořádání turnaje.

 

Budeme se těšit na vaši podporu v příští sezoně, která pro náš oddíl začíná celorepublikovým Pohárem České pojišťovny 27. – 28. 8. 2016 v Táboře a prvním turnajem Jihočeské ligy mužů 24. 9. 2016 v Českých Budějovicích.

 

Sledujte náš FB profil www.facebook.com/vimperskyflorbal

Naše webové stránky www.fbcvimperk.cz

Kontaktujte nás na florbal.vimperk@seznam.cz nebo na 723407725 a 774949381  

 

(peslvladimir)

foto: Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/cervenec/turnaj_florbal/{/gallery}