Tři body pro st.žáky Šumavanu Vimperk

KP starší žáci, 6. kolo

sobota 17.9.2016  

Vimperk – Roudné 3:1 (2:0)

Branky: 2. Sýs Lukáš 17. Koloušek Tomáš, 55. Matoušek Martin (pen.) – 51. Fürst Matěj

sestava Vimperka: Tachajev, Chalupa, Chvosta, Kopolovič, Bašta, Novotný, Krejčí, Kubačka, Matoušek, Sýs (68´ Le), Koloušek

trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

st zaci

 

 

Hodnocení trenérů: ,, V šestém kole jsme na domácím hřišti přivítali tým Roudného. Jelikož v minulém kole Roudné nadlilo sedm gólů Prachaticím, tak jsme věděli, že nás nečeká vůbec lehké utkání. Počasí bylo typicky anglické a tak od první minuty neustále pršelo, ovšem po většinu zápasu si s tím naše hřiště poradilo, až do 60 min. kdy se začali na hřišti tvořit kaluže a místo fotbalu nastoupila bojovnost o každý balon. Naši hráči nastoupili do utkání zodpovědně a od zčátku hráli naplno, narozdíl od předcozích dvou zápasů, kdy jsme neměli první poločasy dobré, což se nám vyplatilo a hned ve druhé minutě vybojoval u levé lajny míč Novotný, který po krásné individuální akci obešel dva hostující hráče a odcentroval do pokutového území , kde se přes obránce prosadil benjamínek mužstva Lukáš Sýs a vedli jsme tak 1:0. V sedmnácté minutě utekl obráncům Tomáš Koloušek, který se dostal až do pokutového území a jeho nahrávku na naše nabíhající hráče si hostující obránce sklepl do vlastní sítě. I nadále jsme si vytvářeli slibné šance, ovšem hostujícího gólmana se nám nepodařilo překonat. Do několika šancí se výborně dostal Koloušek, ale gólman hostí jej pěknými zákroky vychytal a tak se šlo do kabin za stavu 2:0.

 

Po přestávce jsme z našeho tempa nepovolili a zatlačili jsme soupeře opět k jeho bráně. Znovu jsme si vytvořili plno šancí, ale hostující gólman svůj tým opět podržel. Naopak to byli hosté, kdo udeřil, když jsme po špatně sehraném ofside systému v 51´ inkasovali na 2:1. V tu chvíli soupeř ožil a začal více hrozit, naštěstí nás opět podržel gólman Tachajev. Kluci makali dál a odměnou nám byl hned o čtyři minuty gól z penalty, kterou suveréně proměnil Martin Matoušek po faulu na Tomáše Kolouška.V 55´ byl tedy stav 3:1. V tu dobu se počasí trochu zbláznilo, na hřišti se začali tvořit kaluže a hráči na hřišti tak měli ztížené podmínky pro práci s balonem.Utkání se již dohrálo bez branek a my smekáme před soupeřem i našimi kluky za to, že bojovali až do posledního hvizdu paní rozhodčí Amrožové, která také neměla jednoduchou pozici v takových podmínkách, přesto utkání odřídila skvěle.

 

Chtěli bychom vyzdvihnout opět našeho golmana Fedora Tachajeva, který nás svými zákroky v důležitých momentech podržel. První poločas nebyla defenzivní činnost týmu úplně ideální, ale po přestávce kluci již šlapali jako Švýcarské hodinky. Opět výborně zahráli hráči r. 2004 Sýs, Kubačka, Bašta a Krejčí, výborné utkání zahráli Matoušek, Novotný a ve druhém poločase i Chalupa, Chvosta a Kopolovič. Velmi dobře zahrál i Koloušek, byť se nedokázal prosadit podle našich představ, ale oceňujeme, jaké šance si dokáže vytvořit.

 

Příští týden jedeme hrát opět šlágr kola a to do ČB na hřiště místního týmu SKP, které bude doma obhajovat zatím suveréní výkony a první místo v tabulce.”