Nová sezóna začala prohrou

NOVÁČEK ZE ŽIROVNICE SI Z VIMPERKA ODVEZL TŘI BODY

1. kolo KLM

neděle 25.9.2016 17:00 – ZS Vimperk

HC Vimperk – HC Slavoj Žirovnice

1:2 (0:1,1:1,0:0) 

Góly a nahrávky: 38. Tupý (Paule) – 19. Petr Sviták (Ištvánik), 35. Kalvas (Tomšík)

 

Rozhodčí: Vovčko – Vondráček, Sýkora

Vyloučení: 8:12, navíc Samohejl (Vimperk) 5 + 10 minut + do konce, Petr Sviták (Žirovnice) 10 minut

Využití: 0:0

Diváků: 350

Sestavy:

 

HC Vimperk: Pixa (Zeman) – Sitter R., Tupý, Horejš, Předota O., Předota J., Vítovec – Paule, Janda, Samohejl, Fuka, Korous, Bojer, Hail, Král, Lang, Kačmár, Novotný, Bárta, Sitter J.

 

HC Slavoj Žirovnice: Houdek – Popelka, Kubín, Koláček, Ištvánik – Jasanský, Tomšík, Gurka, Petr Sviták, Navrátil, J. Heřmánek, Fiedler, Kalvas, Stach.

 

Do nového ročníku Krajské hokejové ligy vstoupili hokejisté HC Vimperk domácím utkáním proti Žirovnici, která se do soutěže vrátila po roční pauze. Žirovnice je nepříjemným a houževnatým soupeřem, navíc přijela do Vimperka se třinácti hráči do pole, zatímco domácí střídačka čítala téměř dvacet hráčů. Klidný a opatrný začátek utkání přerušila situace z druhé minuty, kdy se hosté tečovanou střelou dostali do rychlého vedení. Domácí se snažili vyrovnat, ale i přes velký počet šancí se jim to v první třetině nepodařilo.

 

Ve druhé třetině domácí stupňovali tempo hry, které však nezvládl hlavní rozhodčí Vovčko. O tom se přesvědčil domácí útočník Pavel Samohejl, který ve 24. minutě obdržel nejprve desetiminutový osobní trest a poté ještě trest ve hře. Domácím se tak rozpadla první útočná formace a navíc museli ubránit pětiminutové oslabení. Ve 35. minutě zachybovala domácí obrana a hosté zvýšili na 0:2. O tři minuty později Vimperk snížil na 1:2 díky brance Tomáše Tupého, který přišel do kádru z mistrovského David Servisu. Ještě ve druhé třetině mohl vyrovnat Janda, ale hosty podržel brankář Houdek. Ten byl bezchybný i v poslední části, v níž pochytal všechny střely domácích hráčů. Navíc při něm stálo také štěstí, střelu Jandy z 54. minuty zastavila tyč a v další velké šanci v závěru utkání puk jen těsně nepřešel brankovou čáru. Hosté ze Žirovnice ubránili závěrečnou hru domácích bez brankáře a odvezli si z Vimperka cenné tři body za vítězství 1:2. Domácí si za aktivitu zasloužili vyhrát, ale utkání rozhodují vstřelené branky.

 

K dalšímu utkání cestují vimperští v sobotu 1. října do Milevska. 

 

Foto:Zdeněk Formánek 

 

   {gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/zari/hokej_muzi_vimperk_zirovnice{/gallery}