DŮLEŽITÉ VÍTĚZSTVÍ V SOBĚSLAVI

DŮLEŽITÉ VÍTĚZSTVÍ V SOBĚSLAVI

 

7. kolo KLM

neděle 6. 11. 2016 17:00 – ZS Soběslav

 

Soběslav – HC Vimperk 2:6 (0:1,0:4,2:1) VIM

Góly a nahrávky: 58. Hraňo (Vild, Píha), 59. Hraňo (Schejbal) – 3. Samohejl (Jan Bárta. Krejsa), 26. J. Předota, 33. J. Předota (M. Janda), 34. Jiří Lang (R. Sitter, J. Předota), 39. P. Novotný (Samohejl, Jan Bárta), 45. Korous.

 

 

Rozhodčí: Hamr – Voves, Soukup

Vyloučení: 7:6

Využití: 1:2

Diváků: 135

 

Soběslav: Křiklán – F. Novotný, M. Karpíšek, L. Karpíšek, Rybák, Smíšek, Slavík (12. Sládek) – Vild, Žákovský, M. Kučera, Hák, Schejbal, Hraňo, Zajíc, Píha, Chalupský.

Trenéři Vlastimil Červenka a Vladimír Drachovský.

 

HC Vimperk: Pixa – O. Předota, R. Sitter, Vítovec, J. Předota, Kačmár – Paule, M. Janda, P. Novotný, Jiří Lang, Korous, J. Sitter, Samohejl, Jan Bárta, Krejsa.

Trenér Pavel Předota.

 

Krajská liga mužů pokračovala o víkendu sedmým kolem, v němž vimperští hokejisté zavítali do Soběslavi a po domácí prohře se Strakonicemi z minulého týdne potřebovali nutně bodovat. Soběslavský stadion nemají vimperští příliš v oblibě, nevyhráli zde již čtyři roky (poslední výhra je z roku 2011). Na tuto statistiku však hráči nemysleli a přesto, že nastoupili v nekompletní sestavě se 14 hráči do pole, zakousli se do svého soupeře již od prvních minut zápasu. Z úvodního tlaku vytěžil Vimperk vedoucí branku, když ve 3. minutě otevřel skóre Pavel Samohejl. Všichni očekávali rychlou odpověď Soběslavi, ale hosté byli lepším týmem a domácí téměř k ničemu nepouštěli. Očekávaná ofenzíva domácích se nekonala ani ve druhé části a tak byla druhá dvacetiminutovka přehlídkou šancí a neustálého tlaku vimperského mužstva, které po dvou brankách z hole Jana Předoty a po jednom zásahu Jiřího Langa a Patrika Novotného, vedlo po dvou třetinách v Soběslavi již 0:5.

 

Další branku přidal ve 45. minutě Václav Korous po individuální akci, při níž si pohrál s obranou soupeře včetně brankáře a zvyšoval již na 0:6. Výborně chytající brankář Vimperka Tomáš Pixa přišel o čisté konto až v samotném závěru utkání, když domácí nejprve využili přesilovou hru a poté přidali druhou branku v poslední vteřině hrací doby, čímž pouze korigovali výhru vimperských na soběslavském ledě v poměru 2:6.

 

Důležitým vítězstvím se Vimperk bodově dotáhl na své dva soupeře z posledních dvou utkání – Soběslav a Strakonice. Zároveň však na nějaký čas přišel o Václava Krejsu, který v utkání utrpěl otřes mozku a poranění žeber a rozšířil již tak početnou marodku vimperského celku.

 

Doufejme, že hráči naváží na vítěznou vlnu v dalším střetnutí proti Hluboké nad Vltavou, které se hraje v neděli 13. listopadu od 17 hodin ve Vimperku. Děkujeme fanouškům za podporu.