Důležité dva body pro HC Vimperk

DŮLEŽITÉ DVA BODY ZA VÝHRU PO SAMOSTATNÝCH NÁJEZDECH

12. kolo KLM

sobota 10. 12. 2016 15:00 – ZS Jana Marka, Jindřichův Hradec

HC Slavoj Žirovnice – HC Vimperk 5:6sn (1:0,2:4,2:1-0:1)

Góly a nahrávky: 19. Gurka (Fiedler), 25. Gurka (Petr Sviták, M. Stach), 35. Navrátil (Koláček), 51. Navrátil (Popelka, Ištvánik), 53. Popelka (M. Stach) – 22. M. Janda (J. Předota, Podskalský), 24. Jiří Lang (M. Janda), 31. Jiří Lang (M. Janda, R. Sitter), 35. Tupý (M. Janda, R. Sitter), 60. Jiří Lang (J. Předota), rozh. nájezd M. Janda.

 

Rozhodčí: Trnka – Strnad, Brůha

Vyloučení: 12:7

Využití:1:3

Diváků:135

 

Žirovnice: Kubeš – Popelka, Ištvánik, Koláček, Kubín – Navrátil, Gurka, Fiedler, Tomšík, Jasanský, K. Švihálek, M. Stach, Petr Sviták.

Trenér Vladimír Riesner.

 

Vimperk: Podskalský – Tupý, R. Sitter, Kačmár, J. Předota – Jiří Lang, M. Janda, J. Sitter, Samohejl, Jan Bárta, Krejsa, Buček.

Trenér Pavel Předota.

 

Hokejisté HC Vimperk úspěšně vstoupili do druhé poloviny základní části Krajské ligy mužů. K sobotnímu utkání proti Žirovnici měli trenéři k dispozici dva brankáře, čtyři obránce a sedm útočníků, včetně mladého Dušana Bučka, který si tak odbyl premiéru v mužské kategorii.

 

Obě mužstva vstoupila do utkání opatrně. Po několika minutách získali hosté mírnou převahu. V 9. minutě domácí v krátkém sledu dvakrát faulovali a vimperští měli výhodu přesilové hry pět na tři, která ale tradičně skončila bez úspěchu. V polovině první části se na domácího brankáře řítil Pavel Samohejl, ale stejně jako před týdnem v Humpolci své sólo brankou nezakončil. Když už se zdálo, že oba týmy odejdou do kabin za bezbrankového stavu, přišla chyba hostující obrany, kterou domácí potrestali gólem na 1:0.

 

Vimperští dokázali ve druhé třetině rychle vyrovnat, když ve 22. minutě využil přesilovou hru Martin Janda, asistenci si připsali Jan Předota a také brankář Radek Podskalský. Druhý gól Vimperka přidal o minutu později Jiří Lang, kterému asistoval Janda. Z vedení se však hosté dlouho neradovali, domácí ve 25. minutě vyrovnali na 2:2. Ve 30. minutě nabídli domácí vimperským další přesilovku pěti proti třem. Tentokrát s ní ale hosté naložili daleko lépe a Jiří Lang opět po nahrávce Jandy a také Radka Sittera zvýšil na 2:3. Stejní hráči poté připravili branku pro Tomáše Tupého, který ve 35. minutě v další přesilové hře zvyšoval střelou od modré čáry na rozdíl dvou branek. Žirovnice však poté v dalším střídání bleskově snížila na 3:4. Další branky již do konce druhé třetiny nepadly. Nutno připomenout, že skórovat mohli oba týmy. Velkou šanci neproměnil Jiří Sitter a přečíslení tří hráčů proti jedinému obránci Žirovnice gólem také neskončilo. Na druhé straně Radek Podskalský zlikvidoval samostatný nájezd domácích.

 

Ve třetí třetině vimperští nejprve odolali domácímu tlaku, když ve 45. minutě ubránili dvojnásobnou přesilovku Žirovnice. Další přesilovou hru, tentokrát pět na čtyři, již domácí v 51. minutě využili a srovnali na 4:4. Otočit výsledek ve svůj prospěch se domácím podařilo o dvě minuty později, když tvrdou střelou překvapili hostujícího brankáře – 5:4. Pro hosty to bylo šok. Konec utkání se rychle blížil a hráči Vimperka vytrvale zaměstnávali pozorného brankáře domácích. Běžela poslední minuta, hosté odvolali brankáře a deset vteřin před koncem při hře se šesti hráči propálil Jiří Lang vše, co mu stálo v cestě a svoji třetí brankou v zápase poslal utkání do samostatných nájezdů. Nutno říct, že spravedlivě, protože hosté si za svůj výkon nezasloužili prohrát.

 

Vimperk tak po čtrnácti dnech opět absolvoval samostatné nájezdy, zato domácí si je vyzkoušeli poprvé. Tři střelci domácích Podskalského nepřekonali, na druhé straně své nájezdy neproměnili Předota a Samohejl. Až ve třetí sérii Martin Janda s přehledem pověsil puk pod horní tyčku a zajistil pro Vimperk jeden bod navíc za vítězství 6:5 po nájezdech. Chci se zmínit a zároveň poděkovat těm hráčům, kteří do Jindřichova Hradce nakonec vyrazili, dokázali utkání odmakat, semknout se a dotáhnout jej do vítězného konce. Myslím, že někteří jejich spoluhráči by si z nich měli vzít příklad a pomoct týmu právě v těch situacích, kdy to tým potřebuje.

 

Hokej je kolektivní sport. Děkuji našim neúnavným bubeníkům, kteří nás opět přijeli podpořit. Poslední utkání v letošním roce sehrají vimperští v neděli 18.12. na domácím ledě proti Milevsku. 

 

Jiří Horejš