Český pohár horských kol na Zadově

Český pohár horských kol na Zadově

 

zadak cp

 

O uplynulém víkendu pořádal tým České spořitelny Specialized junior, ve spolupráci s Lyžařským areálem Zadov, čtvrtý závod českého poháru horských kol.

 

Domácí hřiště nejvíce sedělo závodníkům z kategorie junior, kteří svůj závod měli bodovaný do mezinárodního žebříčku. David Zadák opět potvrdil svoji suverenitu a stylem start cíl vyhrál s náskokem 3 minut. Zdatně mu sekundoval Samuel Jirouš, který až do posledního sjezdu v posledním kole jel na druhém místě, pak ho ale v nejnižším místě tratě postihl defekt a musel běžet do depa, nakonec skončil na 17. místě. Dobře jel Matěj Bedrník v cíli osmý a Karel Sýkora v cíli devátý. Na jedenáctém místě, trochu za očekáváním, dojel František Honsa . Mezi kadety dojel na desátém místě Jan Sáska a dvanáctý Oskar Marek.

 

Výborný výsledek zajel v elitních mužích Jaromír Skála, který dojel na osmém místě / čtvrtý v kategorii U 23 / a získal potřebné body do mezinárodního žebříčku.

 

V kategorii mladších žákyň se klasicky dařilo Monice Narovcove která dojela druhá. V sobotních sprintech vyhrál Luděk Šeller kategorii elitních mužů, a Matěj Bedrník juniory na stupně se ještě probojoval na třetím místě Jaroslav Vondráček.

 

David Zadák a Samuel Jirouš se nominovali na další závod juniorské světové serie která se koná nadcházející víkend ve švýcarském Graeninchenu, v týmových barvá tam bude startovat i František Honsa. 

 

Jiri Lutovsky

www.cs-mtb.cz

 

 

Foto : Zdeněk Formánek  

 

 

 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/cerven/zadov_cesky_pohar/{/gallery}