HC Vimperk uhrál první výhru na domácím ledě

TĚSNÉ DOMÁCÍ VÍTĚZSTVÍ A VYHROCENÝ ZÁVĚR UTKÁNÍ

 

 

2. kolo KLM

čtvrtek 28. 9. 2017, začátek utkání v 17:00, ZS Vimperk

 

 

HC Vimperk – HC Milevsko 4:3 (1:1,2:1,1:1)

 

 

Góly a nahrávky: 8. Paule, 28. J. Předota (R. Sitter), 30. R. Suchánek ml. (J. Předota), 46. Jiří Lang (R. Sitter, J. Předota) – 19. Radosta, 37. T. Novotný (T. Bílek), 58. Fořt (Suchan, Štych).

 

 

Rozhodčí: Macák – Jan Lang, Kubíček

 

 

Vyloučení: 6:5, navíc Jiří Lang, Chaloupka (Vimperk), Votruba (Milevsko) všichni 5 minut + do konce, Podskalský (Vimperk), Panec, J. Havran, T. Novotný (Milevsko) všichni do konce

Využití: 2:1

Diváků: 300

 

HC Vimperk: Podskalský – Vítovec, J. Předota, Tupý, Chaloupka, Kačmár, O. Předota – R. Sitter, Jiří Lang, Krejsa, R. Suchánek ml., J. Hanzal, Fleischman, Binder, Jan Bárta, Paule. Trenéři Pavel Předota a Jan Lavička.

 

HC Milevsko: Panec – Čunát, Štych, A. Hájek, Hošek, J. Havran, Votruba – Suchan, Müller (21. Sláma), Kořánek, T. Bílek, Radosta, T. Novotný, Buriánek, Pouch, Fořt. Trenér Emil Švec st.

 

 

Sváteční čtvrtek patřil na jihočeských stadionech druhému kolu Krajské ligy mužů. Vimperští v prvním domácím zápase nové sezóny přivítali celek Milevska. Domácí v samém úvodu utkání přestáli tlak hostujícího mužstva a v 8. minutě šli zásluhou Pauleho do vedení. Hosté se poprvé prosadili v 19. minutě a po první třetině byl stav utkání nerozhodný 1:1.

 

Ve druhé části byli domácí o poznání aktivnější a častěji zaměstnávali obranu hostí v čele s brankářem Pancem. Ten odolával vimperským střelcům do 28. minuty, kdy jej Jan Předota překonal střelou mezi betony. V polovině utkání pak Rudolf Suchánek dorazil puk za brankovou čáru a zvyšoval již na 3:1 pro domácí. Dvoubrankový rozdíl vydržel do 37. minuty, v níž hosté snížili na 3:2. Čtvrtou branku domácích zaznamenal ve 46. minutě Jiří Lang a byla to branka vítězná. Milevsko dvě minuty před koncem základní hrací doby při hře bez brankáře snížilo na 4:3, ale více už domácí hostům nepovolili a uhlídali si těsné vítězství.

 

Po závěrečné siréně se na ledové ploše nečekaně strhla hromadná šarvátka, která pokračovala i během odchodu hostujícího mužstva do šaten a výsledkem bylo několik vyšších trestů na obou stranách.

 

Sérii tří utkání v sedmi dnech uzavřou Vimperští v sobotu 30. září v Telči. 

 

 

Foto:Zdeněk Formánek

 

 

 

 {gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/zari/hokej_muzi_vimperk_milevsko/{/gallery}