Zimní stadion ve Vimperku má moderní ledovou plochu

Zimní stadion ve Vimperku má moderní ledovou plochu

 

     Ledovou plochu zimního stadionu ve Vimperku pro nadcházející sezónu připravila českobudějovická firma Hoch a synové 1899, která se mimo jiné stará již od roku 2010 o přípravu ledových ploch a ostatního brandingu pro IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji.

 

     Změna je viditelná hned na první pohled. Tradiční šedý odstín ledu nově vystřídal zářivě bílý podklad, který celý interiér zimního stadionu výrazně prosvětlil. Na bílé ploše také více vyniknou čáry a kruhy. Válečky a barvy, kterými se čáry na plochu stadionu vždy ručně malovaly, tentokrát nahradily modernější a rychlejší postupy. Inspirací k tomuto kroku byla červencová návštěva zimního stadionu v Přerově.

 

     Samotný proces proběhl ve dvou fázích a tříčlenný tým ji zvládl za necelých sedm hodin. Během první fáze se na tenkou vrstvu již připraveného ledu několikrát rovnoměrně nanese bílý vápencový pigment smíchaný s vodou, který kompletně zakryje šedý betonový podklad. Druhou fází je položení kruhů, čar, bodů pro vhazování a brankovišť. Ty jsou vyrobeny ze speciálního materiálu na papírové bázi a k ledu se přilepí pouze pomocí vrstvy vody, která v kombinaci s ledovým podkladem během minuty zafixuje čáry a kruhy na svém místě. Plocha se poté v dalších dnech pokryje ještě několika centimetrovou vrstvou ledu, o níž se postarají místní ledaři. Bílá plocha je také vhodná pro umístění reklamy a v případě zájmu je možné se pro příští sezóny domluvit na jejich realizaci.

 

     Další novinkou na zimním stadionu je nově postavená zeď natřená v modro žluté kombinaci, která nahradila původní dřevěné obložení za tribunou pro stání na kratší straně hřiště. Nová zeď umožnila zastřešení uličky mezi hlavní halou a budovou dětských šaten, a díky tomu tak došlo ke komfortnímu propojení obou objektů. Okna za hlavní tribunou jsou již od červnového mažoretkového Memoriálu Jiřího Necida zakryta modrými fóliemi, které také přispívají k zútulnění vnitřního prostoru stadionu.

 

     Od 28. srpna budou moct novou plochu jako první vyzkoušet vimperští hokejisté. Nejen jim, ale i návštěvníkům veřejného bruslení, hokejovým hobby týmům a hráčům lední metané přejeme, aby se jim na nové ploše líbilo.

 

Ing. Michal Gabauer  

{gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/srpen/zimak_led/{/gallery}

{jcomments off}