Turnaj Šumava cup 2019

Šumava CUP 2019 ovládli hráči Jihočeské fotbalové akademie

 

V sobotu 23.2.2019 pořádal fotbalový klub TJ Šumavan Vimperk halový turnaj pro hráče a hráčky r. 2012 a mladší. Turnaj probíhal v tělocvičně ZŠ Smetanova ve Vimperku.

53036228 2185169154874823 1321096794532216832 n

 

Turnaje se zúčastnilo celekem osm týmů: TJ Šumavan Vimperk – bílí, TJ Šumavan Vimperk – žlutí, FK Junior Strakonice, TJ Hradiště, Jihočeská fotbalová akademie, FK Slavoj Český Krumlov, FK Tatran Prachatice a Tatran Volary.

 

Hrálo se 1 x 15min., týmy byly rozděleny do dvou skupin, podle pořadí ve skupinách odehrály týmy nakonec zápasy o umístění.

 

K vidění byly skvělé individuální i týmové výkony. Rodiče, kteří přijeli podpořit své ratolesti vytvořili v hale bouřlivou, ovšem férovou atmosféru a za to jim patří velké díky, tak by mělo vypadat fandění malým fotbalistům a fotbalistkám. K férové atmosféře přispělo i bezchybné řízení všech utkání v podání srdcařů našeho klubu otce a syna Michala Uhlíka staršího a mladšího, za což jim patří velké díky.

 

Vimperské týmy nastoupily v tomto složení:

Bílí: Adam Boháček, Matyáš Tůma, Vojtěch Vlk, Adam Jerling, Adam Pechlát, Matyáš Randák, Vojtěch Hanzal

 

Žlutí: Josef Frček, Alexandr Smola, Josef Strnad, Jan Čech, Filip Kraml, Ondřej Krejčí, David Kostka

 

,,Turnaj Šumava cup 2019 jsme se rozhodli uspořádat z několika důvodů. Prvním z nich je stále ještě nedostatečná nabídka turnajů pro ročníky 2012 a mladší v jižních Čechách. Druhý důvod byl ten, abychom dokázali v domácím vimperském prostředí přivítat kvalitní týmy ze širokého okolí a poměřit s nimi svoje fotbalové dovednosti. To se nakonec bezezbytku naplnilo a odměnou všem rodičům a trenérům byla radost ze hry všech začínajících fotbalistů.

 

Zvláštní poděkování patří Tatranu Volary, kteří na poslední chvíli nahradili FC Písek, který skolila hromadná viróza. Každý tým si odvezl památku na turnaj v podobě medailí a sladkostí, první tři týmy obdrželi poháry. Díky spokojenosti všech zúčastněných jsme se shodli na tom, že uspořádáme i další turnaje, kde uvidíme mnoho nadšených sportujících holek a kluků.

 

Velmi bych chtěl poděkovat panu Karlovi Tůmovi, který sehnal sponzorské dary od firem Pepsi, Střechy jižní čechy ing. Vladimír Sedlák, StaVimperk s.r.o., Těžba a přibližování dřeva Miroslav Půbal, těmto firmám také velmi děkuji za podporu.” okomentoval turnaj hlavní pořadatel Ondřej Málek

 

Konečné pořadí turnaje

1. Jihočeská fotbalová akademie

2. FK Tatran Prachatice

3. FK Slavoj Český Krumlov

4. TJ Šumavan Vimperk – žlutí

5. TJ Šumavan Vimperk – bílí

6. Tatran Volary

7. FK Junior Strakonice

8. TJ Hradiště

 

Nejlepším střelcem turnaje se s jedenácti vstřelenými brankami stal Tadeáš Vávra z týmu FK Tatran Prachatice. 

 

   {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/unor/sumava_cup/{/gallery}

{jcomments off}