Aktualizováno: Sportovní víkend 16.11. – 17.11.

Fotbal:

DSC 0156

 

I. A třída, sk. B

Spartak Trhové Sviny – Šumavan Vimperk 2:2 (1:0)

Branky: 40. Lenk, 55. Kolář – 59. Psutka, 75. Pankratz.

 

 

 

KP Basketballu:

 

 

Bk Vimperk – Bk Pelhřimov 84:75


Střelci Bk Vimperk : F.Doule 29, M.Susol 15, R.Klímek 11(1), M.Sitár 10, J.Hodina 8, P.Lukáš 7(1), M.Gála a K.Vácha po 2

 

K sobotnímu zápasu proti Bk Vimperk dorazil hostující tým pro velkou marodku pouze s pěti hráči na soupisce, ale i tak do Vimperka přivezl prakticky to nejlepší co má. Pouze pivot Fiala chyběl z hráčů základní sestavy, a to nakonec byl nejspíše rozhodující faktor.

Od začátku se odehrávala na palubovce velmi silová hra a především pod oběma koši to chvilkami vypadlo spíše na rugby než na basketbal. Hostující tým převážně využíval podkošového hráče Kubisku, který ale byl po celý zápas výborně bráněn duem Sitár-Vácha a nakonec zaznamenal “pouhých“ 10 bodů, což je výrazně nižší číslo, než na které je tento hráč zvyklý. Po prvním poločase, který skončil 34:34, bylo vidět, že i v pěti hráčích je soupeř odhodlán vyhrát a zkušenost z dřívějších let, kdy hrával druhou ligu, vyrovnávala jejich lavičku, na které nebyl nikdo připraven na střídání.

Po celý zápas držel Vimperk svojí střeleckou potencí F. Doule, díky kterému se Vimperk držel neustále na dostřel. Koncem třetí čtvrtiny už bylo znát, že hráčům Pelhřimova dochází síla a pomalinku se misky vah přikláněly na stranu domácích, ale pokaždé když se zdálo, že by mohl jít Vimperk do trháku, zaznamenal soupeř úspěšný trojbodový pokus a rázem bylo znovu vyrovnáno.

Poslední čtvrtina byla óda na útočný basketbal. Unavená sestava Pelhřimova nestíhala rychlým útokům domácích. Jediná věc, která je držela nad vodou, byla střelba za tři body, kterou měli více než dobrou. Jen díky ní musel Vimperk bojovat o vítězství téměř až do úplného konce. Konečné skóre poslední bylo 31:21, což je číslo, které často nenastane ani za poločas.

(kv)

{gallery}vimperk/2013/listopad/basket_vimperk_pelhrimov/{/gallery}

 

 

 

Bk Vimperk – Humpolec 60:77 (15:16, 30:34, 50:53)

Střelci Bk Vimperk : M. Susol 17, J. Hodina 12(2), M. Sitár 12, F. Doule 9(1), R. Klímek 4, K. Vácha, M. Gála a P. Lukáš po 2

Následující den zavítal na vimperskou půdu druhý zástupce z Vysočiny a to Humpolec. Loňský účastník druhé ligy a největší favorit na vítězství a opětovný postup o soutěž výše.

Zprávy o sobotním vítězství se šířily rychle a dozvěděl se je i soupeř, který oproti sobotnímu zápasu ve Strakonicích povolal dva hráče, kteří pro Humpolecké velmi důležití a nakonec tomu tak bylo i ve Vimperku.

Hned z prvních útoků bylo znát, že výšková převaha hráčů Humpolce a především mohutná postava hostujícího pivota S.Vítka, budou rozhodujícím faktorem pro doskok a práci pod košem. Vimperku se nedařil ani útočný, ani obranný doskok. Soupeř si připravoval několik šancí za sebou a trestal každou chybu, kterou domácí udělali. I přes všechny zápory se Vimperk snažil hrát důstojnou roli v tomto utkání a dlouho to vypadalo, že bude mít i šanci se pokusit dotáhnout zápas do vítězného konce.

Bohužel proti byli humpolečtí střelci z perimetru, kteří v poslední čtvrtině během tří minut zaznamenali z pěti pokusů, pět úspěšných trojkových košů a Vimperští byli úplně opaření a odevzdaní. Prakticky přestali plnit útočné pokyny a na obranné polovině to bylo možná ještě horší. Jediným pozitivem může být opětovné nasazení mladých hráčů, kteří sbírají zkušenosti minutku po minutce. Výsledek je pro Vimperk až příliš krutý, protože po tři čtvrtiny byli vyrovnaným soupeřem pro Humpolec. Dva povolaní hráči nakonec zaznamenali 19 respektive 14 bodů a převážně pivot Vítek byl ‘nepřekonatelným problémem’, jak v obraně, tak v útoku.

(kv)

 

 

{gallery}vimperk/2013/listopad/basket_vimperk_humpolec/{/gallery}

 

 

 

Hokej:

 

KL juniorů

DDM Č.Budějovice-HC Vimperk 2:4(2:1,0:2,0:1)

Branky: Novotný, Pešl, Plouhar,Vítovec

Na výhru se vimperští junioři hodně nadřeli, a když v zápase neproměnili řadu vyložených šanc bojovalo se o body až do konce utkání. Vimperští v 58. minutě navýšili skóre o dvě branky a poté Robl kryl trestné střílení domácích.

 

 

HC Vimperk – TJ Božetice 4:2 (1:1,1:0,2:1)

Branky a nahrávky: 16. Horejš (Slabý), 29. Janda (Slabý), 51. Sitter J. (Hail), 58. Slabý (Ženíšek, Janda) – 4. Straka (Kálal), 41. Kálal (Nevolný)

 Vyloučení – 3:3, Přes- 2:0, Osl. – 0:0

Rozhodčí : Urban, Mitáš, Oudes ; 250 diváků

Vimperští hokejisté přivítali na domácím ledě v neděli 17. 11. hráče Božetic. Po výhře nad Žirovnicí chtěli domácí potvrdit vítězstvím. Utkání začalo v průměrném tempu. Domácí se zjevně tlačili do útočné třetiny s úmyslem rychle skórovat a shodit ze sebe nervozitu. Bohužel k údivu všech po nahození hostujícího Straky, neudržel domácí brankář skákající puk a ten se nešťastně dostává za jeho záda- 0:1.

S domácími to zjevně otřáslo a trvalo celých 10 minut, než dokázali po několika gólových šancích vyrovnat. Stalo se tak v 18. minutě, kdy domácí v přesilové hře dokázali po ose Předota O. a Slabý vyrovnat Horejšem. Gól byl důležitý hlavně pro psychiku domácích hráčů, kteří dále válcovali hostující obranu a zaměstnávali božetického brankáře. Kdyby bylo skóré po 1. třetině 4:1, nikdo by se nemohl divit.

Do druhé části nastupovali domácí s odhodláním utkání zlomit na svou stranu. Ve 24. minutě byl vyloučen Ženíšeka děly se věci. Paule a Lang jeli na jediného obránce, vyměnili si kotouč, ale brankář Božetic velkou šanci domácích zlikvidoval. Chvíli nato jel sám na bránu Vávra, jeho prudká střela skončila bohužel jen na horní tyči branky. Skóre se tedy neměnilo. Domácí měli více ze hry, hosté hrozili jen z náhodných protiútoků. Běžela 27. – 28. min a hosté měli dva hráče na trestné lavici. Těsně před koncem přesilové hry 5 na 3 dává Janda tvrdou střelou od modré čáry po přihrávce Slabého branku na 2:1. Domácí mohli do konce třetiny ještě skóre zvýšit, když v poslední minutě jela na jednoho hostujícího obránce obávaná dvojice Slabý – Janda , bohužel brankář Božetic zázračně chytá. Druhá třetina končí výsledkem 2:1.

Do poslední části zápasu šli domácí s vědomím, že ho musí vítězně dohrát. Ale začátek 3. části byl z domácí strany velice rozpačitý a hned v první minutě po rychlém protiútoku hosté vyrovnávají na 2:2. Tento gól malinko domácí hráče znervóznil, ale i přesto měli domácí hokejisté stále více gólových příležitostí. V 52. minutě psychické vysvobození zařídil mladičký Sitter J., který svým prvním gólem za A-tým zvyšuje po Hailově přihrávce na 3:2. V 54. minutě mohl pečetit Vinš, který jel sám, ale božetický brankář byl opět proti. V 58. minutě definitivně rozhoduje o zisku bodů Slabý, který po nahrávce Jandy a Ženíška zvyšuje skóre na 4:2. Ještě v 59. minutě se řítil sám na bránu Ženíšek, ale bohužel nastřelil jen tyč. Pro domácí bylo toto vítězství velmi důležité. Ještě je třeba podotknout, že toto utkání velice dobře zvládla 3. řada HC ve složení Kouba, Hail, Sitter J, Vávra, Sitter R.

Příští týden jedou vimperští na horkou půdu do Hluboké n. Vltavou, které se letos velice daří.

Jiří Horejš

 

{gallery}vimperk/2013/listopad/hokej_vimperk_bozetice/{/gallery}

 

 

foto a text: Zdeněk Formánek