Sportovní víkend 30.11. – 1.12.

Hokej

 

36-DSC 0112

 

HC Tábor B. – HC Vimperk 4:7 (0:2, 1:4, 3:1)

 

Branky: 21. Perník (Ježek, Trieb), 50. Perník (Ježek, Trieb), 50. Žižka (Heršálek), 53. Hubáček – 5. Paule (Janda, Hail), 15. Sitter (Hail), 24. Lang (Předota, Vinš), 27. Lang (Vinš), 38. Vinš (Slabý, Voldřich), 40. Předota, 45. Hail (Kouba)

 

HC Vimperk – Podskalský ( Pixa ) Ženíšek, Janda, Slabý, Coufal, Předota O.Vinš, Lang, Paule, Voldřich, Předosta J.,Hail, Sitter J., Gabauer, Kouba, Sitter R.( Plouhar, Myslík )

Rozhodčí: Peřina, Čáp, Diviš, Schlixbier

vyloučení– 5:8

Využití- 1:2

oslabení – 0:0

50 diváků

 

Vimperští hokejisté po třech výhrách po sobě, zajížděli už v sobotu na zimní stadion do Tábora opět k důležitému zápasu s vědomím, že v případě vítězství mohou vimperští hokejisté atakovat osmičku v tabulce Krajské ligy ledního hokeje a sahat tak po vytouženém Play Off. Utkání se nezúčastnili pracovně vytížení hráči : Horejš, Král, Vávra. A tak trenéři museli sáhnout do sestavy a povolali nestárnoucího Coufala.

 

První třetina se moc nelišila první třetiny minulého zápasu na Hluboké, kdy už ve 2. minutě dostal dvouminutový trest Hail za faul loktem a domácí hráli přesilovou hru. Hosté se ubránili a hra se začla vyrovnávat. Ve 4. minutě jel Lang sám na branku, ale bez úspěchu. V zápětí Paule střílí po nahrávce Jandy a Haila dává gól na 1:0 Poté vimperští hokejisté téměř ovládli hru a domácí hráče pod tlakem k ničemu nepustili. Běžela 15. minuta a v nepřehledné situaci před brankou domácího brankáře střílí druhou branku Vimperka Sitter Jiří. -0:2 .V závěru třetiny šli hosté v krátkém sledu po sobě do oslabení 5 na 3. Domácí tedy měli téměř dvě minuty hru 5 na 3 , ale do konce třetiny neuspěli. Tak tedy skončilo i první dějství zápasu v Táboře.

 

Do druhé třetiny, nastupovali hosté v oslabení. Zbývalo 23 sekund v oslabení a domácí téměř s vypršením času snižují na 1:2. Poté začla řádit útočná řada Vinše a ti dokázali střelit 4 branky. Na 1:3 zvyšoval Lang v přesilové hře, kdy jel opět sám na branku a tentokrát si vychutnal domácího brankáře a blafákem skóroval. Ve 27. minutě opět Lang tečuje střelu Vinše a zvyšuje tak na 1:4 pro Vimperk. A to nebylo vše. Běžela 38. minuta a domácí mají opět vyloučeného hráče a Vinš po ideální přihrávce Slabého střílí téměř do prázdné branky gól na 1:5. To už bylo pro domácí vcelku kritické a aby toho nebylo málo, tak Předota Jan ve 40.minutě po individuální akci zavěsil a zvýšil na rozdíl pěti branek na 1-6. Ještě před koncem třetiny byl vyloučen hostující Janda, ale domácí přesilovou hru nedokázali zužitkovat.

 

Do poslední třetiny nastupovali hosté s pěti brankovým vedením. Hosté ještě zvýšili náskok na začátku třetí třetiny, kdy střílí Hail po Koubově přihrávce branku na 1-7. Poté ale přišel nepochopitelný výpadek hostů a v rozmezí tří minut inkasovali hned 3 branky. Stav tedy během krátké doby se změnil na 4-7. Trenéři Kašpar a Grulich si berou oddechový čas, aby hráče uklidnili a vrátili se ke své aktivní hře, kterou hráli po celý zápas. To se povedlo a hráči Vimperka už domácí k ničemu nepustili.Za zmínku stojí výkon kapitána HC Jandy,který odehrál dvě třetiny ve vypůjčených bruslích.

 

Čtyři výhry po sobě, jsou tou nejlepší pozvánkou na nedělní derby ve Vimperku, kdy domácí přivítají HC Strakonice.

 

Jiří Horejš

 

 

Hokej junioři

 

HC Milevsko 2010-HC Vimperk 8:8(3:3,2:2,3:3)

Branky: Pešl,Sitter R. 2,Plouhar,Petera,Sitter J.,Vítovec

V boji o čelo tabulky se strhla velká přestřelka.Vimperští v první třetině prohrávali 0:3 a ještě do přestávky stačili skóre srovnat,ve druhé prohrávali 3:5 a opět stav dorovnali,ve třetí části se podařilo
vimperským juniorům dostat do vedení 7:5,ale bohužel o náskok během minuty přišli.Šance na vítěství se naskytla těsně před koncem,když R.Sitter využil přesilovou hru,ale domácí též svojí přesilovou hru
využili a tak utkání skončilo spravedlivou remízou.

 

 

KP Basketbal

 

Bk Vimperk – Lions J.Hradec “B” 90:62

Střelci Bk Vimperk : F.Doule 14, M.Susol 13, P.Lukáš 12(1), M.Sitár 12(1), J.Hodina12(1), M.Gála 10, R.Klímek 8, K.Vácha4, J.Heřta 2, J.Koudelka 2, V.Kautman 1

 

 

Bk Vimperk – Kaplice

 

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/basket_vimperk_kaplice/{/gallery}

 

 

Metaná Vimperk

 

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/metana/{/gallery}

 

 

Fotbal

 

 

Zimní halová liga v Oseku u Strakonic

 

1. kolo, sobota 30.11.2013

 

Kategorie U11

 

Vimperk – Volyně 1:3

 

branka Vimperka: Krejčí

 

Vimperk – Nepomuk 2:1

 

branky Vimperka: Novotný, Vlček

 

Dražejov – Vimperk 5:1

 

branky Vimperka: Sýs 2, Krejčí, Vlček, Novotný

 

Písek – Vimperk 5:3

 

branky Vimperka: Vlček 2, Novotný

 

Vimperk – Příbram 1:2

 

branka Vimperka: Novotný

 

Vimperk – Horažďovice 1:3

 

branka Vimperka: Sýs

 

sestava Vimperka: Mikula – Bašta, Markovec, Krejčí, Sýs, Vlček, Děd, Novotný, Frýdek, Hejtmánek

 

Trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse:

 

„ V sobotu jsme odehráli první kolo halové ligy v Oseku, bohužel výsledkově se nám první hrací den moc nepovedl. V prvním utkání proti Volyni jsme se hledali, jako každý první zápas. Musím sportovně uznat, že Volyně byla po celé utkání lepším týmem a hlavně zásluhou dvou talentů Volyňského fotbalu Tipaniče a Cardy nás zaslouženě porazili. Kluci se z tohoto utkání poučili a od té doby se naše hra zlepšila. Následující dvě utkání proti Nepomuku a Dražejovu jsme vyhráli. Čtvrtý zápas s Pískem byl tzv. remízoví, když jsme ke konci utkání prohrávali již 3:1, podařilo se nám minutu před koncem vyrovnat na 3:3. Bohužel, potom jsme měli v naší obraně dva rychlé výpadky a soupeř nám tak během necelé minuty vstřelil dva rychlé góly, na které jsme již nestačili zareagovat. V dalších dvou utkáních jsme byli lepším týmem, ale paradoxně jsme oba dva zápasy prohráli, vytvořili jsme si sice řadu stoprocentních šancí, ale střelecká muška nás zlobila a tak jsme vyšli v těchto zápasech bodově naprázdno.

 

U kluků mi v tomto turnaji chyběla větší chuť po vstřelení gólu, byli jsme ustrašení, takže místo kombinace se od nás míč kolikrát jen odrážel. Skoro každá soupeřova střela skončila v naší síti, když se všechny tyto faktory sečtou, tak je z toho takový výsledek, jaký jsme

 

z Oseka přivezli. Je třeba, aby se z našeho vystoupení kluci poučili a v dalším turnaji si svou reputaci zlepšili.“

 

 

Týnská zimní halová liga pro ročníky 2005 a mladší

neděle 1.12.2013 – 1. kolo

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Olympie Týn nad Vltavou 7:1

 

Branky:Benda 3, Hodina 3, Lyer

 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Hradiště (Písek) 2:2

 

Branky:Uhlík 2

 

TJ Šumavan Vimperk – Sokol Želeč 4:1

 

Branky:Uhlík, Sedláček, Lyer, Hodina

 

Kluci odehráli všechny tři utkání prvního kola Týnské halové zimní ligy dle našich představ.Nevyšel jim snad jen začátek zápasu proti velice urostlým chlapcům z Hradiště, kdy po pěti minutách prohrávali 2:0. Soupeř byl o dvě hlavy větší než naši kluci. Nakonec se nám ale podařilo vyrovnat na konečných 2:2, kdy nám fandila celá hala samozřejmě s výjimkou rodičů z Hradiště.Obdiv a sympatie přihlížejících si kluci zasloužili svým fotbalovým výkonem.Soupeř v jednu chvíli nevěděl, kde jim hlavy stojí, ale bojoval, skákal do našich střel,hrál na hranici fair-play a ještě navíc chodil do nebezpečných brejků. Za zmínku určitě také stojí, že náš soupeř dostal od rozhodčího dvě žluté karty, které jsou v těchtoí kdy bolí. Co nás nezabije, nás posílí.

 

trenéři Milan Sedláček a Jaroslav Uhlík

 

 

 

text a foto: Zdeněk Formánek