Aktualizováno – Sportovní víkend 14.2. – 15.2.

Hokej:

 

Junioři:HC Vimperk-HC DDM Č.Budějovice 4:2(4:1,0:1,0:0)

Branky:2.a 9.Krejsa ,10.Skalický,12.Vítovec-17.Carva,25.Chrastil

Sestava Vimperka:Robl(Skolek)-Vítovec,Myslík,Kačmár,Chval,Žampach-Bárta,Novotný,Sitter
J.,Skalický,Hlavica,Krejsa,Buček,Ptášnik,Fidler

 

Vimperští junioři rozhodli o osudu utkání ihned v jeho úvodu,kdy se velice snadno dostali do čtyřbrankového vedéní.Poté hosté hru přitvrdili,začali více bruslit a domácí si vědomi svého náskou značně
ubrali na svém výkonu,takže utkání bylo poměrně vyrovnané až do samého závěru,ve kterém vimperští nepřipustili žádné drama.Pro psychiku týmu je další vítěství důležité,ale předvedená hra zůstala za očekáváním.Lídr soutěže,by měl takto rozehrané utkání zvládnout zcela jinak.Pozitivem je
zařazení tří dorostenců do hry.

 

 
 
{gallery}vimperk/2015/unor/hokej_juniori_vimperk_ddm/{/gallery}
 
 
 
Fotbal:
 
 
 

HALOVÝ FOTBALOVÝ TURNAJ VE VIMPERKU  PRO ROČNÍKY 2008 A ML. 14.2.2015

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk

 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Ligmet Milín 14:0

TJ Šumavan Vimperk – FK Tatran Prachatice 6:0

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 5:1

TJ Šumavan Vimperk – TJ Hradiště 4:3 

 

Sestava:

ročník 2008: Kryštof Roman, Krejčí Filip, Havlan Vladimír, Vondrášek Tomáš, Hodina Petr, 

ročník 2009: Košnař Denis, Uhlík David, Beneš Martin 

Trenéři: Košnař Jiří, Vondrášek Petr, Havlan Vladimír

 

 

KONEČNÁ TABULKA:

1.  TJ Šumavan Vimperk  29:4  12b.

2. TJ Hradiště   29:8  9b.

3. FK Junior Strakonice   22:11 6b.

4. FK Tatran Prachatice  10:16 3b.

5. TJ Ligmet Milín   3:54  0b.

 

 

Nejlepší brankář: Ihor Kysil (FK Junior Strakonice)

Nejlepší hráč: Michal Hronek (TJ Hradiště)

Nejlepší střelec: Tomáš Vondrášek (TJ Šumavan Vimperk) 

 

Hodnocení trenéra Jiřího Košnaře: Je vidět, že kvalita mužstev se zlepšuje a především zápasy proti Strakonicím a Hradišti měly dobrou úroveň. Jsem rád, že jsme mohli zapojit další kluky do hry Petra Hodinu a Martina Beneše a oba si nevedli vůbec špatně. Poděkování patří všem divákům za perfektní fandění a opět hlavnímu sponzorovi RISTORCAFÉ SALENTO VIMPERK za připravení chutné pizzy pro všechna mužstva.  

 
 
{gallery}vimperk/2015/unor/fotbal_deti_turnaj_hala/{/gallery}
 
 
 
 

NEDĚLE 15.2.2015 – HALOVÝ TURNAJ VE VIMPERKU pro ročníky 2006 a ml.

 

 

V neděli 15.2.2015 uspořádal TJ Šumavan Vimperk další z turnajů přípravek tentokrát pro ročníky 2006 a ml. Turnaje se zúčastnila pětice týmů a to FK Junior Strakonice,SK Klatovy 1898, TJ Blatná, 1. FC Netolice a domácí Šumavan. Hrálo se systémem každý s každým 1x25minut. Z prvního místa se radovali domácí borci, kteří během turnaje neztratili ani bod při skóre 27:3!

 

 

výsledky Vimperka

 

TJ Šumavan Vimperk – 1.FC Netolice 9:0

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 6:1

TJ Šumavan Vimperk – SK Klatovy 1898 6:2

TJ Šumavan Vimperk – TJ Blatná 6:0

 

 

sestava Vimperka: ročníky 2006 – Petr Wolf, Petr Švarc, Jaroslav Uhlík, Miroslav Podroužek,

Matěj Stöhr, ročníky 2007 – Matěj Matheisl, Tomáš Krejsa, Václav Hovorka, Marek Pineau,

David Markovec

 

trenér: Jaroslav Uhlík st.

 

 

konečná tabulka

1. TJ Šumavan Vimperk 27:3 12bodů

2. TJ Blatná 12:11 9bodů

3. SK Klatovy 1898 13:14 6bodů

4. FK Junior Strakonice 11:13 3body

5. 1.FC Netolice 1:24 0bodů

 

 

nejlepší střelec: Miroslav Podroužek – TJ Šumavan Vimperk

nejlepší hráč: Jan Baxa – SK Klatovy 1898

nejlepší brankář: Jakub Potůček – TJ Blatná


 
{gallery}vimperk/2015/unor/fotbal_deti_turnaj_hala_nedele/{/gallery} 
 
 
 
Basketball:
 
 

Bk Vimperk – Bk Lions J.Hradec “B“  59:94   (13:27, 26:51, 69:42)

Ke třem zraněným (M.Susol, F.Doule a J.Hodina) se přidal po sobotním utkání s Pelhřimovem, i druhý rozehrávač, P.Lukáš. Díky tomuto zranění nastoupil přes sebezapření J.Hodina, ale alespoň částečné pomohl svému týmu.  Dvě jasné prohry v sezoně naznačovaly, že i toto utkání bude zcela v režii hostujícího týmu. Od začátku zápasu bylo jasné, jakým směrem se bude utkání ubírat. O vítězi utkání bylo prakticky rozhodnuto v první čtvrtině a tak jedinou neznámou bylo, zdali domácí tým nedostane nelichotivé “kilo“. Hosté z Hradce navyšovali skóre především úspěšnou střelbou z trojbodového území, kdy jejich procentuální úspěšnost dosahovala velmi vysokých čísel a celkem se jim podařilo v utkání vstřelit celkem 13 trojek!!! Domácí zcela nezvládali ubránit perimetr, kde si hostující hráči díky větší rychlosti a lepším technickým dovednostem, připravovali volné pozice ke střelbě.  Obrana byla zcela žalostná a  v útoku se dařilo většinou jen podkošovým hráčům. Tři minuty před koncem utkání bylo domácí konto zatíženo 94 body a vypadalo to, že domácí celek nelichotivé “kilo“ dostane. Hráči domácích se s tímto faktem nechtěli smířit a začali se soustředit na obranu a do konce utkání nedovolili hostům vstřelit jediný koš. Tato skutečnost je ovšem slabá náhrada za velký rozdíl ve skóre.

Střelci Bk Vimperk:  Sitár 18, Vácha 17(3), Hodina 8, Klímek a Gála po 6, Koudelka a Matyk po 2.

 

Bk Tábor – Bk Vimperk     65:44   (16:12, 33:24, 51:34)

K zápasu s táborským týmem, dorazil hostující tým díky zmatkům a změnám co se týče začátku utkání, pět minut před začátkem. Prakticky nerozcvičeni,  se hráči Vimperka postavili vedoucímu celku soutěže. Aby toho nebylo málo, Vimperští se museli obejít bez tří hráčů základní sestavy. Hned od úvodu zápasu byla znát výšková převaha. Díky lepšímu doskoku, si domácí připravovali druhé šance a i přes horší střelbu, byli neustále ve vedení.   Od druhé čtvrtiny, se zcela sesypala útočná fáze hostů. Na útočné polovině se nedařilo vůbec nic. Díky vysokým podkošovým hráčům domácích, bylo těžké se prosazovat přímo z pod koše a střelba z delší vzdálenosti byla jako dost často, velmi tragická. Domácí celek si pohlídal zcela s přehledem vývoj utkání a zaslouženě zvítězil.

Střelci Bk Vimperk:  Sitár 14, Klímek a Lukáš po 8, Gála a Matyk po 4, Kautman 3, Vácha 2 a Kubiš 1.

 

Bk Vimperk – Bk Pelhřimov   58:67  (19:18, 31:38, 48:61)

V zápase s týmem, který každoročně patří mezi favority soutěže, nastoupil Vimperk opět bez tří hráčů, kteří kvůli zranění nemohli nastoupit už předcházející zápas s Táborem. Vimperský tým s Pelhřimovem měl letošní sezonu zatím úspěšnou bilanci a to 2:0 ve svůj prospěch. Je třeba ale podotknout, že především první výhra byla dosti šťastná a to díky střele z poslední vteřiny utkání.  Pelhřimovský celek na tom byl s počtem hráčů ještě hůře, než Vimperští. Dorazilo jich 5. A především podkošové duo Kubíska – Fiala, které patří mezi nejlepší v soutěži. První čtvrtina byla prakticky vyrovnaná a ve vedení v utkání se oba celky střídali. Nečekaným střelcem hostů nebyl ani jeden d pivotů, ale hráč hrající na pozici křídla. Od druhé části zápasu se začal rozehrávat pivot Fiala, který byl po zbytek zápasu nezastavitelný a zatížil konto domácích 26body. Nejspíš lítost rozhodčích nad tím, že Pelhřimov nemá nikoho na střídání zapříčinil, že hostujícím hráčům bylo odpouštěno dosti zcela jasných faulů ve vyložených střeleckých pozicích. Během druhé a třetí části, strhnul Pelhřimov vedení na svou stranu a dokonce utkání už ho nepustil. Ve čtvrté části domácí celek dovolil hostům pouhých 6 bodů, ale v útoku nebyl  sám o moc lepší a tak poprvé sezoně prohrál s tímto soupeřem.

Střelci Bk Vimperk:  Sitár 13, Klímek 12 (1), Lukáš 11 (2), Matyk 9(1), Vácha 7 a Gála 6.

 


{gallery}vimperk/2015/unor/basketball_vimperk_hradec/{/gallery} 
 
 
 
foto:Zdeněk Formánek