Za neopravenou Hraničářskou pokuty

Rada města na svém jednání rozhodla o sankčním postupu vůči firmě Vyslystav s. r. o., která na základě smlouvy měla v roce 2013 realizovat rekonstrukci ul. Hraničářská.

 

Firma nedostála svým závazkům a porušila tak smluvní podmínky. Město Vimperk teď bude uplatňovat sankce, které z porušení smlouvy vyplývají.

 

Smlouvy, které město uzavírá s dodavateli, obsahují ustanovení zajištění závazku – smluvní pokuty. Za prodlení se splněním termínu pro řádné dokončení díla a jeho předání objednateli, se zhotovitel zavazuje uhradit smluvní pokutu ve výši 0,05% z celkové ceny díla za každý započatý den prodlení.

Původní rozpočet na akci byl ve výši 7  946  625 Kč včetně DPH. Temín zahájení prací slíbila firma do 22. července loňského roku. Nedělo se nic, ani přes četné urgence a výzvy k zahájení prací ze strany města. Na  zasedání  rady města 19. srpna bylo rozhodnuto o odstoupení od smlouvy s tím, že firma, která neplní zakázku,  zaplatí za nedodržení smlouvy odstupné. V reakci na to poslala firma Vyslystav vyjádření, že je  připravena v hotovosti složit 1 % z hodnoty zakázky bez DPH (firmou nabídnutá cena, která ve VŘ vyhrála, byla 4  270  000 korun) Kč včetně DPH, nebo udělat pro město terénní práce v hodnotě 50 tisíc, což vedení města neakceptovalo a požadovalo práce za 100 tisíc korun. Nato přestal Vyslystav s Vimperkem komunikovat úplně.

Po  ukončení smlouvy (pouze oboustrannou dohodou) bude možné vypsat nové zadávací řízení.
 

-as-