Zatím se seznamují, ale co jsou prázdniny, už vědí

Za první týden se se školní docházkou, se spolužáky, paní učitelkou, novým režimem a  tím, co to vlastně “ta opravdická” škola je, seznámili jen zlehounka. Některým se líbí, jiní si zvykají hůře, ale paní učitelky jsou připravené a zvládají “své” nové děti s přehledem a úsměvem.

 

1 a

1. A.  ZŠ TGM Vimperk se svojí paní učitelkou

 

 

1 b

První společné foto  dětí a paní učitelky z 1. B. ZŠ TGM VImperk

 

Svůj první opravdu velký krok udělali prvňáčci sotva před týdnem, ale přesto jsme se několika  zeptali,  na co se do školy těšili nejvíce. Patrně poučeni staršími sourozenci nebo kamarády, jich šest z deseti odpovědělo, že na prázdniny.  Nezbylo tedy než se zeptat – víš, co jsou to prázdniny?

– že se nechodí do školy

– to je jako sobota a neděle, ale není to sobota a neděle

– prázdniny jsou, když se nevstává tak moc brzy a nemusím snídat rohlík s  máslem a medem

– nemusí se do školy

– to je že jsem u babičky

 

Hmmm, také byste si dali ještě říct a vrátili se do doby dětství, povinné školní docházky a sladkých prázdnin? My to neumíme, ale vaše děti ano a když budete chtít, určitě vás (nejen) o prázdninách vezmou s sebou do svého světa.

 

A když už jsme ty prázdniny ‘nakousli’, tak pro vás máme dobrou zprávu – první z nového školního roku jsou za necelé dva měsíce! (29.-30. října).

Tedy ještě jednou  všem úspěšný školní rok – a zejména prvňáčkům, pro které je ta “jejich třída” opravdu velmi důležitá.

– as, foto z prvních  tříd ZŠ TGM VImperk: D. Daňková –

{gallery}vimperk/2013/zari/1.trida_zstgm_vimperk/{/gallery}

————————————————————————————————————————-

Rozpis letošních školních prázdnin a svátků:

Školní vyučování ve školním roce 2013/2014 začalo ve všech základních školách, středních školách, základních uměleckých školách a konzervatořích v pondělí 2. září 2013. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek 30. ledna 2014. Období školního vyučování ve druhém pololetí bude ukončeno v pátek 27. června 2014.

 

Podzimní prázdniny připadnou na úterý 29. října a středu 30. října 2013.

 

Vánoční prázdniny budou zahájeny v sobotu 21. prosince 2013 a skončí v neděli 5. ledna 2014. Vyučování začne v pondělí 6. ledna 2014.

 

Jednodenní pololetní prázdniny připadnou na pátek 31. ledna 2014.

 

Jarní prázdniny v délce jednoho týdne jsou podle sídla školy stanoveny takto:

3. 2. – 9. 2. 2014 Mladá Boleslav, Příbram, Tábor, Prachatice, Strakonice, Ústí nad Labem, Chomutov, Most, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Olomouc, Šumperk, Opava, Jeseník