Gymnastky úspěšně zahájily sezónu

gymnastky jaro 3

V sobotu 12. dubna se ve sportovní hale v Trhových Svinech konal již 18. ročník závodů ve sportovní gymnastice Trhovosvinenský pohár.

V letošním roce se závod setkal s nebývalým zájmem ze strany soutěžících – přihlásil s jich historicky třetí nejvyšší počet. Vimperské závodnice se početné konkurence nelekly a bojovaly do poslední chvíle.

 

Jejich úspěch hodnotí Marie Kotlíková, předsedkyně oddílu sportovní gymnastiky TJ Šumavan Vimperk:

 

 

„Závodilo 127 děvčat a chlapců v 10 kategoriích ve věku od 6 do 16 let. Zúčastnilo se 7 oddílů z Jihočeského kraje a oddíly z Plzně, Pelhřimova a Znojma.

 

Za Vimperk závodilo 6 dívek. Výrazného úspěchu dosáhla Pavla Vozobulová. V kategorii

„základní stupeň“ si vybojovala krásné 16. místo z 36 závodnic. V této kategorii startovala ještě Daniela Vašicová. Její vyrovnaný výkon stačil v náročné konkurenci tentokrát na 28. příčku. Trojici doplňovala ještě Adélka Kašparová, která zabodovala nejvíce na přeskoku.

 

gymnastky jaro 1  

 

Další tři děvčata startovala v nejstarších kategoriích. A to dvě v „ juniorkách B“ – Jana Krtoušová , Anna Chodorová a další Kateřina Vrábelová v kategorii „ženy B“. Jsou to již zkušené závodnice. Umí se na závod připravit a umí bojovat. Jejich zimní příprava se jim vyplatila. Anička, která se od posledních závodů v prosinci 2013 dokázala neuvěřitelně zlepšit, si vybojovala 5. místo. Druhý nejlépe bodovaný přeskok (přemet s obratem 360 st.) předvedla Janička, která skončila těsně pod stupněm vítězů na 4. pozici. Úspěchy na prvních jarních závodech vyvrcholily 1. místem Kateřiny. Její sestava na akrobacii, doprovázená vhodně vybranou hudbou, byla příjemným estetickým zážitkem pro všechny diváky a zaslouženě si odvážela zlato.

 

                  gymnastky jaro 4  gymnastky jaro 2

 

Všem děvčatům patří dík za předvedené výkony, za velkou snahu a také blahopřání k pěknému umístění.“

 

-red-