70letý muž ukradl kamna… chytli ho

Ukradl kamna

SUŠICE – V pátek odpoledne sedmdesátiletý muž ukradl v areálu společnosti kamna. Muž byl zadržen. 

      Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu krádež sedmdesátiletý muž ze Sušice. Muž v pátek 9. ledna tohoto roku před sedmnáctou hodinou na neoploceném areálu společnosti v ulici Nádražní odcizil kamna na tuhá paliva. Případ byl oznámen svědky na policii. Muž byl policisty zadržen a bylo zjištěno, že byl v posledních třech letech za přečin krádež odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech. Muž na obvodním oddělení ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu krádež. Škoda činí 500 Kč.

 

 

 

Po cyklostezce pěšky, ale řádně znaven

SUŠICE – V neděli večer si to mladík šněroval po cyklostezce…

      Policisté z obvodního oddělení v Sušici v rámci hlídkové činnosti zjistili v neděli 11. ledna tohoto roku, že na cyklostezce na ulici Volšovské se pohybuje muž, který při chůzi vrávoral. Při kontrole v 18.20 hodin bylo zjištěno, že se jedná o mladistvou osobu. Mladík se podrobil dechové zkoušce, kdy alkoholtester naměřil  1,34 promile alkoholu a byl následně převezen na obvodní oddělení a předán zákonnému zástupci.
 
 

Vloupání do vozidla

HORAŽĎOVICE – Ze zaparkovaného vozidla pachatel odnesl sportovní tašky s oblečením.

     V Horažďovicích neznámý pachatel vnikl v noci z 9. na 10. ledna tohoto roku do zaparkovaného vozidla zn. Mitsubishi Pajero. Pachatel rozbil skleněnou výplň okna v zadních pravých dveřích a uvnitř odcizil dvě sportovní tašky s různým oblečením. Majiteli vznikla škoda dosahující téměř šest tisíc korun.

Platil cizí kartou

SUŠICE – Muž ze Sušicka převzal sdělení podezření  při dvou platbách v obchodě použil cizí platební kartu. 

     Poškozený muž oznámil na policii dne 9. prosince loňského roku, že odpoledne ztratil v Sušici peněženku, ve které byla finanční hotovost a platební karta peněžního ústavu. Šetřením policistů byl zjištěn pachatel 38letý muž z obce u Sušice, který ve dvou případech v prodejně na ulici Nádražní zakoupil zboží v hodnotě 412 Kč a při úhradě použil odcizenou platební kartu. Muž převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.