007-DSC 0253

Hokejisté 8. třídy dosáhli historického úspěchu

Hokejisté 8. třídy dosáhli historického úspěchu !!!

 

Spojený tým 8. tříd, za který nastupuje 9 hráčů z Vimperk a 8 hráčů ze Strakonic, je pod vedením trenéra Tomáše Kašpara. Tento tým po domluvě obou klubů hraje pod hlavičkou HC Strakonice.

 

V letošní sezóně odehrál ve Vimperku 5 domácích zápasů, na které borce přišlo povzbudit mnoho fanoušků – i bubeníci Vimperského klubu! Všichni vzorně přistupují k tréninku a proto 10 hráčů z týmu nastupuje pravidelně ve výběrech Jihočeského kraje ročníku 2002 a 2003. Ve 27 zápasech nenašli osmáci přemožitele a již tři kola před koncem soutěže bylo jasné , že se tým umístí na prvním místě a tím postoupí na Mistrovství České Republiky klubů!

 

Za zmínku stojí i to, že se “osmáci” umístili před hráči HC Plzeň 1909 a HC Motoru Českých Budějovic.

 

Mistrovství České republiky klubů se koná od 23. do  27. března v Přerově. Zúčastní se ho další vítězové skupin jako jsou: HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, HC Vítkovice Steel a HC Sparta Praha, nebo HC Litvínov a domácí tým HC Zubr Přerov.

Ukázalo se, že tvrdá práce v tréninku může dovést i hráče malých klubů ke kvalitě velkých týmů.

 

Mistrovský turnaj bude pro hráče velmi finančně náročný – je na místě zde upřímně poděkovat všem, kteří tým podpoří a finančně přispějí: klub HC Strakonice, HC Vimperk, Město Vimperk, Město Strakonice, Dudák – Měšťanský Pivovar Strakonice, Martin Bělecký – BMT, Taegu Tec ČR s.r.o., David Tyl, Zahradnictví Boškovi, Stavitelství Lagron, Torasonar s.r.o., Vladimír Kolář- přípravné práce pro stavby, Technické Služby Strakonice , HS Auto Nebřehovice, J+P Interiéry Nebřehovice, Libor Štětka – nářadí,Sokolovna – Bar Vagón, Elektrostav Strakonice, EON Strakonice, MS Transport.

 

Na vítězné vlně…

Hráči 8. tříd již v únoru dostali ocenění “Kolektiv okresu Strakonice do 18. let”.  Určitě je i toto  ocenění povzbudí k tomu, aby vzorně reprezentovali svůj oddíl i svá města na nadcházejícím Mistrovství Republiky.

 

Mistrovská sestava

Březnového Mistrovství ČR klubů se zúčastní: Petr Kopolovič, Josef Ešler, Václav Svach, Matěj Havlíček, Martin Böhm, Filip Vaněček, Jan Budík, Jakub Koryťák, Tomáš Hanák, Tomáš Hollar, Martin Janda, David Kašpar, Jan Slanina, Jan Janoch, Šimon Kouba, Filip Andrle, Radek Dub .